Licitațiile de rezervare a capacităților de transport gaze vor demara pe 1 iulie. Punctul Negru Vodă 1 a devenit punct de interconectare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Licitațiile de rezervare a capacităților de transport gaze vor demara pe 1 iulie. Punctul Negru Vodă 1 a devenit punct de interconectare
  • ANRE modifică reglementările pentru includerea punctului Negru Vodă 1

La sfârșitul anului 2018, S.N.T.G.N. ”TRANSGAZ” a finalizat lucrările deconectare fizică a conductei de transport gaze naturale Isaccea 1 – Negru Vodă 1 la sistemul național de transport al gazelor naturale. Astfel, punctul Negru Vodă 1 a devenit punct de interconectare cu un sistem de transport dintr-un stat membru UE. În contextul în care, pentru anul gazier 2019-2020, capacitatea conductei va fi oferită la licitație în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2017/459, iar punctul Negru Vodă 1 a devenit punct de interconectare, ANRE modifică două Ordine în sensul includerii punctului de interconectare Negru Vodă 1 în obiectul Ordinului 88/2016.

În scopul armonizării cadrului legislativ și având în vedere faptul că licitațiile de rezervare a capacităților de transport, în conformitate cu calendarul ENTSO-G, vor demara în data de 01.07.2019, este necesară modificarea celor două ordine, precizează ANRE, anunțând deschiderea procesului de consultare publică pe marginea proiectului de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului președintelui ANRE nr. 88/2016 privind stabilirea unor măsuri pentru rezervarea capacității de transport în punctele de interconectare a SNT al gazelor naturale din România cu sistemele de transport al gazelor naturale din statele membre ale UE învecinate României și de modificare a Ordinului președintelui ANRE nr. 34/2016privind aprobarea Metodologiei de rezervare a capacității de transport și de stabilire a tarifelor pentru activitatea de prestare a serviciilor de transport al gazelor naturale prin conductele de transport Isaccea-Negru Vodă.

Proiectul de ordin este publicat, pe site-ul ANRE,  în perioada 14.06.2019 – 23.06.2019, în secțiunea “Documente de discuție/Gaze Naturale/Reguli piață”. Propunerile și observațiile pe marginea proiectului de act normativ pot fi transmise la ANRE până cel târziu la data de 23.06.2019.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.