Listarea Hidroelectrica: S-a ajuns la actul adițional nr. 6 la Scrisoarea de angajament

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Listarea Hidroelectrica: S-a ajuns la actul adițional nr. 6 la Scrisoarea de angajament

Listarea Hidrolectrica se pregătește cu pași de melc. Directoratul companiei propune convocarea unei Adunări Generele Extraordinare a Acționarilor, a doua în luna august, având pe ordinea de zi aprobarea încheierii Actului Adițional nr.6 la Scrisoarea de angajament semnată în februarie 2014 de Sindicatul de intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc și Raiffeisen Capital&investment SA și Hidroelectrica.

Totodată, se solicită aprobarea acționarilor pentru prelungirea valabilității Scrisorii de Angajament până la finalizarea Ofertei Publice Primare, dar nu mai târziu de 7 august 2018, se precizează în convocatorul semnat de  noii membri ai Directoratului: Bogdan Badea – președinte, Marian Bratu și Mihai Zdru.

Așteptată ca pâinea caldă pe bursă, listarea celei mai profitabile companii de stat are șanse de realizare anul viitor.  Sunt câteva lucruri de rezolvat pentru asigurarea listării Hidroelectrica, și anume: depășirea perioadei de provizorat prin alegerea unui Consiliu de Supraveghere și Directorat, cu mandate pe 4 ani, și realizarea de investiții. Fostul Director General al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, a apreciat că listarea companiei la bursă nu se poate face în acest an, nici în primavara anului viitor. Poate fi realizată la mijlocul anului viitor, a declarat, cu câteva luni în urmă, Ovidiu Agliceru, explicând motivul întârzierii: trebuie stabilită situația celor 17 proiecte de investiții demarate înainte de 1989 și nefinalizate.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *