Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra, întârziată de creșterea prețului la petrol

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Listarea OMV Petrom la Bursa de la Londra, întârziată de creșterea prețului la petrol

Fondul Proprietatea (FP) aşteaptă majorarea preţului la petrol şi apariţia de oportunităţi pentru listarea unor acţiuni OMV Petrom la Bursa de la Londra, a afirmat, miercuri, directorul FP, Greg Konieczny, transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport transmis BVB, acţionarii OMV Petrom au aprobat listarea secundară a OMV Petrom pe Bursa de Valori din Londra prin emisiune de certificate de depozit, având la bază acţiuni suport, această aprobare fiind valabilă până la data de 31 decembrie 2016.

Acţiunile Petrom se tranzacţionează în prezent la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, deoarece preţul „a fost afectat mai mult decât ar fi trebuit”. „Nu cred că are sens, cel puţin din punctul meu de vedere, ca, la actualul nivel la care este evaluat Petrom, să ne gândim la vânzarea acţiunilor”, a declarat Konieczny, citat de Mediafax.

Miercuri, la Bursa de la Bucureşti, titlurile FP au scăzut cu 0,3%, la 0,787 lei, în timp ce acţiunile Petrom au urcat cu 0,2%, la 0,33 lei, după ce s-au tranzacţionat la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2012, conform Bloomberg.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.