Lulache, Nuclearelectrica: Reactoarele 3 şi 4 vor crea mii de locuri de muncă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Lulache, Nuclearelectrica: Reactoarele 3 şi 4 vor crea mii de locuri de muncă

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va creea mii de locuri de muncă şi va forma noi generaţii de specialişti, a declarat pentru News.ro directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, care apreciază că proiectul va avea un rol major în asigurarea stabilităţii sistemului energetic şi a siguranţei în furnizare pe termen lung.

Daniela Lulache “Adiţional, va duce la o revigorare a industriei nucleare româneşti orizontale, participarea acesteia în proiect fiind estimată la 25-30% din valoarea lucrărilor de inginerie, componente şi construcţie, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economiei”, a spus Lulache, care va oferi mai multe detalii pe 7 iunie, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

În plus, dezvoltarea proiectului va forma noi generaţii de specialişti, permiţând tinerilor absolvenţi să dezvolte o carieră în ţară, într-un domeniu de vârf.“Sper ca importanţa strategică a realizării Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă să fie suficient de motivantă pentru redresarea şi dezvoltarea unor companii strategice din domeniul nuclear în aşa fel încât să menţinem scopul iniţial: acela de a contribui în mod real şi susţinut la dezvoltarea sectorului nuclear. O industrie puternică are la baza companii puternice şi oameni care ştiu ce înseamnă şi cum se face acest lucru”, a menţionat Lulache.

Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat la pe Site-ul Conferinței News.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.