Lungu, AFEER: Investițiile în energie trebuie să fie foarte bine gândite; să fie suportabil pentru consumatorul casnic și industrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Lungu, AFEER: Investițiile în energie trebuie să fie foarte bine gândite; să fie suportabil pentru consumatorul casnic și industrie

„Siguranța în alimentarea cu energie este esențială. Nimeni nu realizează importanța energiei decât atunci când nu o are!”, a declarat Dl Ion Lungu, Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, la Conferința Energy-Center, cu tema „De ce, unde și cum se blochează investițiile în sistemul energetic din România?”. Domnia sa a făcut referire la dezvoltarea investițională în România care este sub presiunea unor prevederi la nivel european, atrăgând atenția că, în ultimul pachet legislativ al CE, consumatorul este în centrul prevederilor și că trebuie să fim atenți la gradul de suportabilitate din partea acestuia. Consumatorul dorește să plătească un preț corect, a spus Dl Lungu.

În opina sa, întreg pachetul investițional la care se lucrează trebuie să fie foarte bine gândit, astfel încât să fie suportabil pentru consumatorul casnic , dar și pentru industrie, care să fie competitivă. „ Pe lângă investițiile în producere, reprezentantul AFEER a evidențiat necesitatea investițiilor în rețele. O rețea de transport performantă salvează investiții în producerea de energie. Să nu uităm că multe din întreruperile în alimentarea cu energie sunt din cauza stării rețelelor”, a spus Dl Ion Lungu.

De ce se blochează investițiile? Instabilitatea și impredictibilitatea cadrului de reglementare reprezintă cu siguranță un motiv pentru nivelul scăzut al investițiilor din domeniul energetic. Un motiv este și abordarea indicatorilor de performanță de către managementul companiilor din energie, care are în vedere în special profitul, prin renunțarea la investiții, consideră președintele AFEER.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *