Marcel Ciolacu, Președinte PSD: Ar trebui găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie şi gaze în coaliția de guvernare. Actuala lege este ineficientă

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Marcel Ciolacu, Președinte PSD: Ar trebui găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie şi gaze în coaliția de guvernare. Actuala lege este ineficientă

„Aş vrea şi eu să ştiu şi să am explicaţiile de la directorul de la Romgaz de ce nu a fost pregătit pentru această criză şi de ce nu avem extracţiile pe care le aşteptăm de la Romgaz. (…) Când accepţi să fii un director la o asemenea companie, de o asemenea importanţă cum e Hidroelectrica, vreau şi eu să ştiu ultimele investiţii şi de la Romgaz şi de la Hidroelectrica. Dorim şi noi să avem aceste informaţii. Suntem de o lună la guvernare, încă funcţionăm şi încă lucrăm cu materialul clientului”

Marcel Ciolacu

Ar trebui găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie şi gaze în coaliția de guvernare pentru că actuala lege este ineficientă şi nu poate fi pusă în aplicare, a declarat Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere ineficientă, ea neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor. Ar trebui cât mai curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanţă, ori facem sesiune extraordinară la Parlament şi venim cu el, atât în privinţa persoanelor fizice, cât şi a companiilor româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri. Totul este în lanţ, pentru că nemaiavând producţie, nu mai ai export, nu mai ai venituri, se ajunge la şomaj. Ce mă bucur este faptul că am reuşit să introducem de la început acel pachet social care are o destinaţie aproape 10 milioane de români şi am anticipat într-un fel ce se va întâmpla în luna ianuarie”,  a precizat Ciolacu, la Antena 3. El a adăugat că este necesară o şedinţă de coaliţie la care să participe ministrul Energiei şi în care să fie găsită altă modalitate de compensare, mult mai uşoară şi mai accesibilă atât companiilor, cât şi populaţiei, potrivit Agerpres.

„Am văzut că în anumite zone ale Europei au fost mai pregătiţi, ştiţi că a existat un fond de dezvoltare şi există, pe care România putea să îl acceseze de acum doi ani. Doar 10 state din Europa au avut acces la acest fond care era destinat către zona de energie. Mai sunt companiile româneşti; aş vrea şi eu să ştiu şi să am explicaţiile de la directorul de la Romgaz de ce nu a fost pregătit pentru această criză şi de ce nu avem extracţiile pe care le aşteptăm de la Romgaz. (…) Când accepţi să fii un director la o asemenea companie, de o asemenea importanţă cum e Hidroelectrica, vreau şi eu să ştiu ultimele investiţii şi de la Romgaz şi de la Hidroelectrica. Dorim şi noi să avem aceste informaţii. Suntem de o lună la guvernare, încă funcţionăm şi încă lucrăm cu materialul clientului”, a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Marcel Ciolacu, Președinte PSD: Ar trebui găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie şi gaze în coaliția de guvernare. Actuala lege este ineficientă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *