Maria Mânecuță, ANRE: Sunt depășiri de planuri la contorizarea inteligentă. Raportul Autorității va fi publicat în mai puțin de o lună

Publicat pe Categorii Esential, Info Consumatori, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Maria Mânecuță, ANRE: Sunt depășiri de planuri la contorizarea inteligentă. Raportul Autorității va fi publicat în mai puțin de o lună
  • Directorul ANRE speră că până în 2025 se va finaliza contorizarea inteligentă în România

ANRE, prin Direcția de specialitate, pregătește raportul privind implementarea calendarului de smart metering, acesta urmând să fie publicat în mai puțin de o lună, a anunțat Maria Mânecuță, Director Director Tarife Rețea  în cadrul ANRE, la Conferința on-line”Digital Transformation Conference Energy&Utilities”, organizată de Publicația The Diplomat-Bucharest.

“Sunt depășiri de planuri față de ce și-au propus să facă operatorii de distribuție, fapt ce ne bucură. Trebuie să se facă eforturi în continuare. Sper că anul acesta vor continua în forță, după pandemie. Patru dintre cei opt operatori de distribuție au realizat un procent de 20 – 25% din planuri, restul operatorilor –  sub 10%”, a afirmat Mânecuță, exprimându-și speranța că până în 2025 se va finaliza contorizarea inteligentă în România.

Am constatat, în monitorizarea din acest an, că și costurile au scăzut semnificativ, beneficiile sunt importante, iar operatorii sunt interesați să-și scadă pierderile de energie. Deci, au o motivație puternică să crească ritmul contorizării inteligente, a apreciat reprezentanta ANRE.

ANRE a publicat, în aprilie 2019, proiectul privind calendarul de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice – SMI la nivel național pentru perioada 2019 – 2028, în baza propunerilor primite de la operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari (OD).

Citește și: https://www.investenergy.ro/anre-publica-calendarul-de-implementare-a-sistemelor-de-masurare-inteligenta-a-energiei-electrice-la-nivel-national-pentru-perioada-2019-2028-ce-obligatii-au-distribuitorii-concesionari/

Cei 8 operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari sunt: e-Distribuție Muntenia, e-Distribuție Banat, e-Distribuție Dobrogea, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord și SDEE Transilvania Sud.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *