Marius Dan, FP: Guvernul ar trebui să reia procesul de listare la bursă a Hidroelectrica, care nu va fi subevaluată din cauza pandemiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Marius Dan, FP: Guvernul ar trebui să reia procesul de listare la bursă a Hidroelectrica, care nu va fi subevaluată din cauza pandemiei

Guvernul ar trebui să reia procesul de listare la bursă a Hidroelectrica, societate care deja atrage interesul marilor fonduri de investiţii şi cu siguranţă nu va fi subevaluată din cauza pandemiei, a declarat Marius Dan, senior vicepreşedinte în cadrul Franklin Templeton Investments România, administratorul Fondului Proprietatea (FP), la Forumul Pieţei de Capital Online, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

 “Cel mai important test şi pas va fi upgradarea pieţei româneşti de capital la statutul de piaţă emergentă. Atunci vom vorbi de flow-uri semnificativ mai mari, care ar putea avea impact pozitiv asupra evaluării companiilor listate la BVB. Din punctul nostru de vedere şi din discuţiile cu investitorii interesaţi de România, acest lucru este greu de imaginat fără listarea Hidroelectrica pe piaţa de capital locală, pentru că există acele criterii de lichiditate pe care cu siguranţă Hidroelectrica le poate îndeplini”, a spus Marius Dan, citat de Financial Intelligence.

“Acum avem o situaţie ciudată: compania şi ministerul vor să facă acest pas, s-au încheiat procesele de selecţie pentru intermediari, însă avem Legea 314 care încetineşte procesul (nu mai pot fi vândute acţiuni la companiile de stat timp de doi ani – n. r.)”, a prezentat acesta.

Potrivit reprezentantului Fondului Proprietatea, rezultatele Hidroelectrica au suferit puţin, dar nu au nicio legătură cu pandemia, ci strict cu OUG 114. “Nu putem vorbi despre o eventuală subevaluare, pentru că Hidroelectrica e unică la nivel global, în special în Europa, pentru că nu există active care să aibă producţie pur hidro. Hidroelectrica ar atrage categorii noi de investiţi în piaţa locală de capital, care aşteaptă această listare. Hidroelectrica ar putea pune România pe harta mai multor tipuri de investitori: fondurile de ESG (Environmental, Social, Governance – n. r.), fondurile de infrastructură, fondurile de utilităţi, fondurile de dividend income. Pentru că, dacă ne uităm la capacitatea companiei să plătească dividende, e o capacitate extraordinară”, a subliniat vicepreşedintele FP, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *