MEEMA: Nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică la iarnă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic MEEMA: Nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică la iarnă

România este pregatită pentru iarna 2020-202, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Nivelul stocurilor de gaze naturale și cărbune, precum și nivelul lacurilor de acumulare se află în parametri corespunzători, măsurile obligatorii privind nivelul de siguranță și securitate sunt îndeplinite, s-a constat ieri, 21 octombrie, la prima întâlnire a Comandamentului Energetic de Iarnă gestionat de minister.

Potrivit datelor transmise de MEEMA, în depozitele de stocare a gazelor naturale se găsesc 9 miliarde metri cubi, stocurile de cărbune sunt la un nivel de 820 mii tone.În ceea ce privește stocurile de combustibili, față de anul precedent, atât stocurile de lignit, cât și volumul de gaze înmagazinat au valori superioare. Gradul de umplere al acumularilor hidroenergetice este în valoare medie de aprox. 80% iar debitul Dunarii este de cca. 7000 mc/s (în sectiunea Portile de Fier). La grupurile generatoare se află în finalizare ultimele lucrări de reparații/remediere. Operatorii de distribuție energie electrică și gaze naturale sunt pregătiți, de asemenea, cu stocuri de rezervă, în caz de necesitate.

 Din acest punct de vedere, nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică în perioada sezonului rece, asigură MEEMA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *