Membrii provizorii ai CS Hidroelectrica, reconfirmați. Mandatul, prelungit la 4 luni

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Membrii provizorii ai CS Hidroelectrica, reconfirmați. Mandatul, prelungit la 4 luni

Un nou Consiliu de Supraveghere a Hidroelectrica va fi numit în 2017, după ce noua echipă care se va instala la conducerea Ministerului Energiei va analiza  modul în care au fost selectați candidații pentru lista scurtă și va decide, în consecință, cum vor evolua lucrurile.

hidroelctrica

Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a decis, în data de 20 decembrie, stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Supraveghere de 4 luni sau până la finalizarea procedurii de selecție a membrilor noului Consiliu, în conformitate cu prevederile OUG privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Acționarii Hidroelectrica au aprobat, în ședința din 20 decembrie, alegerea doamnelor Bugheru Ana Crăița, Voicu Elena, Truță Oana Valentina și a domnilor Susanu Nicu-Romeo, Pană Robert Cosmin, Purica Ionuț și Aniței Mihai-Daniel, reconfirmându-i  în calitatea de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere a Hidroelectrica.

Totodată, acționarii au aprobat remunerația membrilor provizorii, care este egală cu media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS anterior numirii.

Hidroelectrica ar putea avea, cu voia noii echipe care se va instala în scurt timp la conducerea Ministerului Energiei, un nou Consiliul de Supraveghere din a doua jumătate a lunii ianuarie 2017. Acționarii Hidroelectrica ar urma să voteze membrii noului Consiliu de Supraveghere în data de 16 ianuarie, când a fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Primul punct pe ordinea de zi este alegerea membrilor CS prin aplicarea metodei votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea 11/2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *