Mii de bucureșteni, rămași fără căldură. Ședințe zilnice RADET -ELCEN, la cererea ministrului Energiei 

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Esential, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Mii de bucureșteni, rămași fără căldură. Ședințe zilnice RADET -ELCEN, la cererea ministrului Energiei 
Ultima oră: Ministrul Victor Grigorescu a decis ca șefii RADET și  ELCEN să se întâlnească, zilnic, în ședință comună, pentru a analiza modul în care s-a derulat furnizarea agentului termic și pentru a lua cele mai bune măsuri în vederea funcționării sistemului.

 

Explicațiile ELCEN

Urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv, în data de 04.01.2016, ora 11:25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare CAF-ul nr. 6(cazan de apă fierbinte). Utilizat ca agregat de vârf, acesta are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

Reprezentanții ELCEN menționează că la data evenimentului, acest agregat producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE Bucureşti Vest, adică mai puţin de 10% din producţia centralei, destinată municipiului Bucureşti, mai precis cartierelor Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei.

calorifer

În urma acestui eveniment neplăcut, ELCEN a organizat şi mobilizat echipe de intervenţie în vederea eliminării avariei anterior menţionate; a mărit producţia de energie termică la CTE Grozăveşti cu circa 60 Gcal/h, preluând astfel zonele arondate CTE Bucureşti Vest. Mai precis, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE Bucureşti Vest, odată cu extinderea ariei CTE Grozăveşti, se menționează într-o informare cu privire la asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, transmisă de ELCEN.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilităţi de producţie a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE Bucureşti Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condiţiilor de confort termic locuitorilor Bucureştiului. Aceste capacităţi de producţie sunt în continuare disponibile şi neutilizate, spun reprezentanții ELCEN. Începând de azi, ora 18:00, ELCEN anunță că mai pune la dispoziţia RADET încă 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE Bucureşti Sud.

Situaţia creată a fost determinată de un cumul de factori, după cum urmează:avariile RADET din data de 31.12.2015, respectiv 02.01.2016; avaria ELCEN din data de 04.01.2016, anterior menţionată și temperaturile scăzute din această perioadă.

În comunicat se mai menționează că inertia sistemului de termoficare (timpul necesar de revenire în parametri normali) este cuprinsă între 12-24 h în condițiile unor temperaturi medii de iarnă.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a convocat astăzi, la ora 17:30, la sediul ministerului, reprezentanţii RADET şi ELCEN, pentru a clarifica situaţia furnizării agentului termic în Bucureşti, potrivit unui anunţ de presă al ministerului. „Discuţiile vor avea loc la solicitarea primarului general al Capitalei, Răzvan Sava, în contextul problemelor apărute la furnizarea agentului termic în unele cartiere din Capitală”, precizează anunţul ministerului.

Mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei şi Militari din sectorul 6 al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă începând de duminică după-amiază până în cursul zilei de luni.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *