Ministerul Energiei va prezenta CE raportul final privind starea CE Hunedoara

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministerul Energiei va prezenta CE raportul final privind starea CE Hunedoara

Raportul final cu privire la starea mineritului din Valea Jiului, respectiv a Complexului Energetic Hunedoara, a fost prezentat azi în cadrul  Grupului de lucru Hiulă de la Ministerul Energiei, coordonat de secreatrul de stat Corina Popescu. Este un material solid care va reprezenta o bază solidă pentru dicuțiile pe care Ministerul Energiei le va avea luna aceasta cu Comisia Europeană, se precizează într-un comunicat al ministerului.

DSC_0426-716x393

Foto: sursa Ministerul Energiei

Raportul final dezvoltă și completează planul de salvare a mineritului din Valea Jiului prin păstrarea a două mine viabile și a câte unui grup de la Termocentrala Deva și respectiv Termocentrale Paroșeni. „Complexul Energetic Hunedoara se află în acest moment într-o situație extrem de delicată, însă suntem aici să luăm decizii cerebrale, în așa fel încât zona Văii Jiului să nu aibă de suferit. Ceea ce se întâmplă acum la CEH este rezultatul unor acțiuni iresponsabile, al unor lupte și ambiții personale, care nu fac decât rău Complexului. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face pentru a salva mineritul din Valea Jiului. Sunt încrezătoare că acest raport al Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră este o un pilon important în materialul pe care îl pregătim pentru discuțiile cu Comisia Europeană”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.

„Insolvența crease un echilibru la Complexul Energetic Hunedoara. Era o mașină care începuse să funcționeze și cu furnizorii, și cu toată lumea. Suntem într-o situație foarte gravă”, Virginia Popescu, director financiar CEH, în cadrul Comitetului pentru minerit, grupul de lucru Huilă.

De asemenea, în cuprinsul Raportului a fost prezentat și un calendar de acțiuni, cu pașii care trebuie urmați în varianta accesării unui ajutor de stat.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.