Ministerul Energiei a autorizat inversarea fluxului de gaze la Isaccea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei a autorizat inversarea fluxului de gaze la Isaccea

Ministerul Energiei comunică că a emis autorizația de construire pentru proiectul de interes comun „Consolidarea sistemului de transport în România între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea – etapa I.

„Astăzi, 7 iunie, am emis a cincea autorizație de construire din acest an pentru proiecte de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Proiectul pe care tocmai l-am autorizat va permite României să alimenteze Bulgaria cu gaze naturale din producție proprie dar și preluarea de către Transgaz a gazelor din platoul continental al Mării Negre. Beneficiile proiectului se vor simți inclusiv în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze a diferitelor zone ale țării mai ales pe timpul iernii când, din cauza temperaturilor scăzute, cresc foarte mult consumurile “, afirmă Anton Anton, Ministrul Energiei, citat în comunicat.

Potrivit reprezentanților ministerului, consolidarea sistemului de transport gaze naturale între Onești și Isaccea poate contribui la crearea unui culoar de transport între piețele din Grecia, Bulgaria, Romania și Ucraina, în condițiile în care se va realiza interconectarea între Grecia și Bulgaria. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 17 milioane lei”

Ministerul Energiei a fost desemnat la nivel național ca autoritate competentă, responsabilă de facilitarea și coordonarea procedurii de autorizare pentru proiectele de importanță națională, emitentă a Autorizațiilor de construire.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *