Ministrul Burduja a fost la Caragele: Romgaz a repornit forajele, iar investiția totală va depăși un miliard de lei

Publicat pe Categorii Esential, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Burduja a fost la Caragele: Romgaz a repornit forajele, iar investiția totală va depăși un miliard de lei
  • Sebastian Burduja: La Sonda 76 Rosetti, Romgaz se bazează pe Foraj Sonde Craiova, cu tehnologie 100% românească și ingineri români cu mare experiență. Deja au avansat peste 1500 de metri în doar două săptămâni. În iunie se va ajunge la peste 5000 de metri. Dacă toate datele se confirmă, producția va începe efectiv în 24 de luni

„Romgaz a repornit forajele în perimetrul Caragele, iar investiția totală va depăși 1 miliard de lei. România are gaze și românii trebuie să beneficieze de ele!”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

El a  efectuat, astăzi, 24 februarie, o vizită de lucru la Caragele, unde Romgaz își concentrează cea mai mare parte a investițiilor în activitatea de explorare. În cadrul vizitei, Burduja a subliniat importanța proiectului Caragele, probabil cea mai mare descoperire onshore în sectorul hidrocarburilor din România în istoria recentă, având un rol esențial în consolidarea independenței energetice a țării.

Proiectul Caragele este cea mai importantă investiție onshore din portofoliul de explorare al companiei S.N.G.N Romgaz și are deja un aport important la producția națională de hidrocarburi.

Ministrul a vizitat sonda 76 Rosetti, programată să aibă în luna iunie o adâncime de 5000 m: „De la începutul mandatului meu, am stabilit cu echipa de conducere a Romgaz, cu Directorul General Răzvan Popescu, să punem pe primul loc investițiile, mai ales Neptun Deep și Caragele. Astăzi, Neptun Deep e în grafic pentru începerea producției în 2027, iar Romgaz repornește, iată, prin forțe proprii, programul de foraj în perimetrul Caragele, după ani de blocaje.

Am vizitat astăzi Sonda 76 Rosetti. Romgaz se bazează aici pe antreprenorul român Foraj Sonde Craiova, cu tehnologie 100% românească și ingineri români cu mare experiență. Deja au avansat peste 1500 de metri în doar două săptămâni, lucrarea fiind în avans față de graficul asumat. În iunie se va ajunge la peste 5000 de metri. Dacă toate datele se confirmă, producția va începe efectiv în 24 de luni.

Investiția doar în aceasta sondă depășește 100 de milioane de lei, iar investiția totală la Caragele va fi de peste 1 miliard de lei până în 2027. Le-am cerut colegilor de la Romgaz să mențină un ritm accelerat de lucru. Managementul companiei și cel de proiect mi-au confirmat că s-a făcut un progres important și s-au angajat să țină tempoul.

Cu siguranță, este un obiectiv de importanță strategică pentru România. Datele legate de valoarea rezervelor vor putea fi confirmate pe parcursul perioadei următoare, acesta fiind și obiectivul etapei de explorare la mare adâncime. Din evaluările disponibile la acest moment, putem fi optimiști că discutăm într-adevăr despre un potențial semnificativ, cu o contribuție majoră la independența energetică a României. România are resurse și românii trebuie să beneficieze de ele!”, a precizat Sebastian Burduja.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *