Ministrul Economiei: Recomand HG pentru transferul de licenţă deținută de ExxonMobil pentru perimetrul din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Economiei: Recomand HG pentru transferul de licenţă deținută de ExxonMobil pentru perimetrul din Marea Neagră

ExxonMobil negociază cu Lukoil şi PGNiG vânzarea participaţiei din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, potrivit unor surse din sectorul energetic, citate de Agerpres.

Tansferul licenţei pe care o deţine ExxonMobil pentru perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră ar trebui făcut prin hotărâre de Guvern, susține ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook. „Am declarat public, în repetate rânduri, că o prioritate a mandatului meu e ca exploatările din Marea Neagră să se realizeze, în cel mai scurt timp. Aceste exploatări reprezintă şi o consolidare a securităţii naţionale, nu doar o dezvoltare economică. Mi-aş dori ca Exxon să continue operaţiunile în România. În cazul în care din motive interne doresc să plece, le recomand să respecte legislaţia românească pe care au folosit-o când au intrat, adică HG pentru transferul de licenţă”, a scris Popescu pe reţeaua de socializare, subliniind faptul că operaţiunile de la Marea Neagră reprezintă o chestiune de securitate naţională.

Adrian Volintiru, director general, a declarat că Romgaz analizează posibilitatea de a prelua o participaţie de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră, după ce consultantul care se ocupa de exitul Exxon din România a contactat producătorul român de gaze pentru începerea negocierilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *