Ministrul Energiei: Avem promisiunea fermă că anul acesta va fi semnat contractul de retehnologizare a hidrocentralei de la Vidraru

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Ministrul Energiei: Avem promisiunea fermă că anul acesta va fi semnat contractul de retehnologizare a hidrocentralei de la Vidraru

După 52 de ani de funcționare, hidrocentrala de la Vidraru are nevoie de modernizări, este mesajul ministrului Anton Anton, cu ocazia unei vizite la amenajarea hidrotehnică Vidraru.

 “Această hidrocentrală va intra, în sfârșit, în retehnologizare, după câțiva ani în care rezultatul licitațiilor a împiedicat acest proces. Am venit aici pentru a discuta cu reprezentanții Hidrolectrica despre soluțiile pe care le are compania pentru ca Vidraru să beneficieze cât mai repede de avansul tehnologic al zilelor noastre. Avem promisiunea fermă că anul acesta va fi semnat contractul de retehnologizare a hidrocentralei”, a declarat ministrul Energiei.

Sursă foto: Ministerul Energiei (facebook)

Hidroelectrica va demara în termen de o lună procedurile de retehnologizare a centralei de la Vidraru, a anunțat directorul general Bogdan Badea. ” În termen de o lună reluăm procedura, de data aceasta nu din nou prin licitaţie, ci prin dialog competitiv, pentru a lăsa ofertanţilor posibilitatea să vină cu propriile soluţii tehnice competitive”, a declarat Badea, citat de Economica.net. Retehnologizarea hidrocentralei Vidraru este o investiţie de circa 82 de milioane de euro.

Ministrul Energiei consideră că Hidroelectrica, una dintre cele mai importante companii româneşti, trebuie să-şi realizeze cât mai rapid programul de retehnologizare, pentru a-şi creşte competitivitatea. „Hidroelectrica este una dintre companiile de succes ale României şi îmi doresc ca Hidroelectrica să-şi îndeplinească cu celeritate programul de retehnologizare. (…) Vidraru a fost dat în funcţiune în 1966 – 50 de ani e o vârstă respectabilă, onorabilă, dar vârsta asta spune ceva. Tehnologiile utilizate atunci nu mai sunt tehnologiile utilizate acum. Maşinile montate atunci nu mai satisfac cerinţele de acum, deşi s-au dovedit foarte fiabile”, a declarat ministrul Anton.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *