Ministrul Energiei: CEO este “pe un drum corect”, se face restructurare și la CEH

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Energiei: CEO este “pe un drum corect”, se face restructurare și la CEH

“Indiferent de situație – că este în insolvență sau nu – la Complexul Energetic Hunedoara au fost identificate soluții practice de restructurare, care sunt puse în aplicare”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, anunțând că s-au decis revocarea fostului Consiliu de Administrație, care își încetase activiatea la intrarea în insolvență a companiei.

grigorescu

Ministrul Energiei susține că așteaptă motivarea deciziei Instanței. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul formulat de Sindicatul Noroc Bun Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a companiei.

Citește și: CE Hunedoara a stabilit un record: a scăpat de insolvență în 4 luni. Următorul pas duce la salvare sau la faliment? Există soluții, cine și cum le aplică?

În ce privește CE Oltenia, ministrul Victor Grigorescu subliniază că nu există niciun risc de insolvență, deși reducerea datoriilor companiei se va face în ani de zile, nu doar în patru luni!

‘Nu există, în opinia mea, niciun risc de insolvență pentru Complexul Energetic Oltenia, deși sunt probleme destul de mari acolo. Au fost 4 luni de rezultate bune, dar compania nu-și poate reveni atât de repede. Îi vor trebui ani de zile pentru a-și reduce pierderile. Există un plan de restructurare care se află în discuție cu partenerii sociali. Părerea mea este că CE Oltenia este pe un drum corect’, a declarat ministrul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *