Ministrul Energiei  a cerut ELCEN şi RADET plan de acţiuni pentru iarnă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Energiei  a cerut ELCEN şi RADET plan de acţiuni pentru iarnă

Compania Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) trebuie să înceapă pregătirile pentru iarnă. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a solicitat conducerii celor două companii să demareze în perioada imediat următoare o analiză de risc a sistemului de termoficare şi să traseze un plan de acţiuni pentru perioada de iarnă.

retea-termoficare„Vreau să stabilească împreună un plan de acţiuni. Dacă se întâmplă, de exemplu, să fie decuplat un CET în plină iarnă, ambele entităţi să ştie exact ce au de făcut, care este ordinea de alimentare, ce manevre au de făcut, cum să reruteze agentul termic, la ce costuri se ridică aceste manevre etc. Avem nevoie de acest plan în cel mai scurt timp posibil pentru a şti exact unde trebuie să intervenim”, a declarat Victor Grigorescu, citat într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Ministrul Energiei s-a întâlnit vineri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la sediul Primăriei Generale a Capitalei. „Aşa cum am stabilit la întâlnirea precedentă, dispeceratul comun ELCEN-RADET pentru reparaţii şi avarii funcţionează, iar în prezent lucrările de reparaţii sau modernizări se desfăşoară cu o coordonare clară între cele două instituţii. Avem un nou Consiliu de Administraţie, sperăm ca noua conducere să vină cu soluţii, iar bucureştenii să nu aibă de suferit în sezonul rece”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. „Am stabilit o comisie de lucru formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, RADET şi ELCEN, care să analizeze din punct de vedere financiar şi juridic datoria istorică. Suntem cu subvenţia la zi, avem planuri de investiţii”, a precizat Firea.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.