Ministrul Energiei, faza declarațiilor: La CE Oltenia și CE Hunedoara, să reducem găurile negre generate de managementul defectuos și de contracte dubioase!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei, faza declarațiilor: La CE Oltenia și CE Hunedoara, să reducem găurile negre generate de managementul defectuos și de contracte dubioase!

”Evident, va fi nevoie de restructurări, de investiții, pentru ca minele să respecte standarde de mediu și securitate și cel puțin un nivel minim de rentabilitate. Este ceea ce încercăm să facem atât la Complexul Energetic Oltenia, cât și Hunedoara. Un obiectiv prioritar este și reducerea găurilor negre pe care le-am găsit la aceste complexe generate nu doar de managementul defectuos, ci și de contracte dubioase încheiate în defavoarea companiilor de stat”, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, referindu-se la situația economico-financiară a complexurilor energetice pe carbine.

Astăzi, 23 iulie, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri Andrei Gerea, s-a deplasat la Târgu Jiu pentru o vizită de lucru de două zile la societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Scopul deplasării îl constituite observarea realităților de pe teren, precum și discuții la fața locului cu managementul societății și cu reprezentanții sindicatelor representative, potrivit unui comunicat de presă.

O primă oprire a fost la sediul Exploatării de Carieră Motru, unde ministrul a purtat discuții preliminare cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, membrii directoratului și reprezentanți sindicali. ”Am venit să discutăm și să stabilim împreună o strategie pentru CEO pe care să o respectăm. Înțelegem cât de importantă este industria și sectorul de producere a energiei electrice pe bază de cărbune. Suntem în discuții cu Comisia Europeană și încercăm să îi convingem pe cei de acolo să accepte condiții mai bune pentru cărbune. Sperăm să obținem o altă abordare, pentru că, din punctul nostru de vedere este clar vorba de securitate energetică, iar rolul cărbunelui nu poate fi pus la îndoială”, a transmis Andrei Gerea cu această ocazie.

Referindu-se la siguranța alimentării cu energie în contextul unei veri caniculare și lipsite de precipitații suficiente, Andrei Gerea a declarat:
„Situația actuală impune necesitatea asigurării unui mix energetic echilibrat, motiv pentru care am insistat pe găsirea unor soluții pentru menținerea activității în zonele de exploatare minieră. Producția hidro de energie electrică a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Debitul Dunării și al râurilor din toată țara este în scădere, avem o scădere a producției și în zona de energie eoliană. Conform previziunilor ANM, această perioadă cu precipitații scăzute și fără vânt se poate prelungi. În acest context, rămânem cu energia nucleară si cea pe cărbune. Devine evident că trebuie să depunem eforturi pentru menținerea activității miniere care să ne ofere garanția unui sistem echilibrat, astfel încât securitatea energetică a României să nu fie afectată. În astfel de momente cred că toată lumea înțelege care este importanța cărbunelui nu doar pentru țara noastră, ci pentru această zonă a Europei”.

Ministrul a inspectat și Exploatarea Minieră Roșiuța, unde ministrul a fost informat cu privire la starea tehnică a instalațiilor și echipamentelor.

În următoarele două zile, sunt planificate discuții ample cu managementul societății, directorat și sindicate în scopul găsirii de soluții la problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *