Ministrul Energiei la reuniunea P-TECC: Energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei la reuniunea P-TECC: Energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară

Energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a participat la reuniunea ministerială a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul energiei și climei (P-TECC), care s-a desfășurat la Varșovia, Polonia.

Evenimentul,  sub patronajul Secretarului SUA al energiei, Jennifer Granholm și al Ministrului pentru climă și mediu al Poloniei, Michał Kurtyka, a reunit reprezentanți de nivel înalt din partea Comisiei Europene și  statelor participante la P-TECC.

”Am transmis că energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară. Totodată, în cadrul întâlnirii cu partenerii noștri din SUA am discutat despre cooperarea în domeniul energiei în contextul aniversării a 10 ani de la încheierea parteneriatului Strategic dintre România și SUA și al Acordului România-SUA pentru cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună cu partenerii noștri din SUA pentru a ne promova securitatea energetică și climatică, pentru a dezvolta proiecte pentru cooperare în domeniul nuclear, dar și  pentru  dezvoltarea industriei de metale rare în România. Am avut discuții fructuoase și cu colegii mei din Polonia, Serbia și Ucraina în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte comune de investiții pentru întărirea securității energetice”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul energiei a pledat pentru adoptarea unei viziuni strategice privind dezvoltarea sistemului nostru energetic care sa fie centrată pe atenuarea schimbărilor climatice și pe asigurarea unei tranziții juste și echitabile.

De asemenea, ministrul energiei, Virgil Popescu, a evocat importanța neutralității tehnologice în atingerea obiectivelor climatice, participând, în calitate de co-președinte, la sesiunea de lucru dedicată energiei nucleare. În acest  context, a subliniat importanța recunoașterii acestei surse energetice drept una sustenabilă și necesară în asigurarea securității energetice și climatice.

La finalul reuniunii, a fost adoptat setul de principii al P-TECC.

În marja evenimentului, Ministrul român al Energiei a avut întrevederi cu Secretarul SUA al energiei, Jennifer Granholm, cu Reprezentantul special al Poloniei pentru infrastructura energetică strategică, Piotr Naimski, cu Viceprim-ministrul și Ministrul pentru minerit și energie al Serbiei, Zorana Mihajlović, și cu ministrul energiei al Ucrainei, German Galushchenko.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.