Ministrul Energiei: Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea CE Oltenia în București!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Energiei: Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea CE Oltenia în București!

Ministrul Victor Grigorescu a luat poziție, pe pagina sa de facebook, referitor la subiectul cu mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) la București. Este un lucru bun, care trebuia făcut de mult timp și care dă o șansă reală complexului de a asigura pe viitor cele peste 15.000 de locuri de muncă, a scris ministrul Energiei.”Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în București”, a punctat ministrul.

image-2015-11-15-20592619-46-victor-grigorescu

În opinia lui Grigorescu, dacă CEO avea un birou în Capitală, soarta companiei ar fi fost mai buna! „Unde era Complexul Energetic Oltenia când la București s-a decis în defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia când în Parlament sau la Autoritatea de Reglementare în Energie se discuta despre viitorul cărbunelui românesc? Unde erau specialiștii Olteniei când, la Bruxelles, unii și alții vorbeau de condițiile de mediu de la grupurile energetice? Dacă CEO ar fi avut un birou în Capitală, soarta Complexului nu ar fi fost astăzi așa de grea”, a precizat Grigorescu.

Potrivit ministrului, Complexul Energetic Oltenia are nevoie de finanțare pentru a se moderniza și pentru a înlocui grupurile energetice care își termină durata de viață.

„Unde era Complexul Energetic Oltenia când la București s-a decis în defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia când în Parlament sau la Autoritatea de Reglementare în Energie se discuta despre viitorul cărbunelui românesc? Unde erau specialiștii Olteniei când, la Bruxelles, unii și alții vorbeau de condițiile de mediu de la grupurile energetice? Dacă CEO ar fi avut un birou în Capitală, soarta Complexului nu ar fi fost astăzi așa de grea”, a precizat Grigorescu.

Exemplificând cu prezența competentă în București a companiilor Transgaz și Nuclearelectrica, ministrul Energiei a promis două lucruri: autoritățile locale nu vor pierde bani la bugetul local, din contră, iar conducerea companiei nu se va muta nicăieri. Companiile din energie nu se conduc din birouri confortabile, ci de către cei care, în fiecare zi, cu hotărâre, muncesc pentru a le asigura un viitor, a spus acesta.

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative, potrivit unui comunicat al companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.