Sfat de la ministrul Energiei: Oameni buni, mergeți pe piața concurențială….Prima pe listă este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Sfat de la ministrul Energiei: Oameni buni, mergeți pe piața concurențială….Prima pe listă este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!

„Oameni buni, vă repet tuturor, mergeţi pe piaţa concurenţială, liberă, alegeţi cea mai bună ofertă, nu staţi în piaţa de serviciu universal, care este scumpă”, este îndemnul ministrului Energiei, Virgil Popescu pentru consumatorii de energie. Prima care este pe listă – şi mai sunt doi-trei la acelaşi nivel de preţ – este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!, recomandă acesta.

După întâlnirea de la Guvern, ministrul a precizat că preţul mediu al energiei de la începutul anului până la 31 iulie a fost 64 de euro pe MWh pe piaţa spot a bursei OPCOM. „Nu 100, nu 1.000 de lei, nu 200. Noi ne uităm la preţul mediu. Există şi vârfuri şi este evident că trebuie să urmărim acest aspect. Principala cauză a creşterii preţului este costul certificatului de CO2 nu doar în România, ci peste tot, acolo unde există energie pe cărbune preţul este foarte sus, 55 de euro costul unui certificat care se adaugă la costurile de producţie şi evident că toţi ceilalţi producători vor beneficia de acest preţ şi vor face profit”, a precizat Popescu, citat de Agerpres.

Dacă legea va fi aprobată în Parlament, consumatorii vulnerabili vor primi încă din această toamnă sprijin pentru plata facturilor la energie şi gaze. „Vom devansa termenul de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil, astfel încât sprijinul să fie acordat începând cu acest sezon rece, nu de anul viitor. Sper ca legea să fie aprobată în Parlament în prima parte a lunii septembrie, astfel încât să putem acorda aceste ajutoare din octombrie-noiembrie. (…) Vorbim de peste 400.000 de consumatori, asta înseamnă gospodării”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Sfat de la ministrul Energiei: Oameni buni, mergeți pe piața concurențială….Prima pe listă este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!”

  1. da de ce dracu ma virgil nu s-a facut in mod automat trecerea pe piata asta minune ….. ? Profitul, nu …. ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.