Ministrul Grigorescu, îngrijorat că ANRE amână aplicarea Codului rețelei de gaze

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Grigorescu, îngrijorat că ANRE amână aplicarea Codului rețelei de gaze
  • Varianta III este în consultare publică

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația Codului rețelei pentru Sistemul Național de Transport al gazelor naturale. ANRE a decis să amâne implementarea Codului rețelei până în decembrie 2016. “Sunt extrem de îngrijorat de faptul că acum se discută despre intrarea în vigoare a codului rețelei la 1 noiembrie, ceea ce în opinia mea este extrem de târziu. Noi am făcut eforturi la Ministerul Energiei pentru a media între toate părțile interesate, dar sigur nu suntem noi cei care adoptăm această modificare, dar îmi exprim o îngrijorare extremă cu privire la acest aspect și trebuie să recunosc că nu îmi doresc o amânare”, a declarat ministrul Grigorescu, într-un interviu acordat Agerpres.

grigorescu

Pe site-ul ANRE se anunță deschiderea procesului de consultare publică pe marginea variantei III revizuită de modificare și completare a Codului rețelei pentru Sistemul național de transport al gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 16/2013, propusă de S.N.T.G.N. TRANSGAZ.

Varianta III a Codului rețelei s-a impus ca urmare a obervațiilor transmise ANRE de participanții la piața gazelor naturale referitoare la unele situații întâlnite în cadrul proceselor de alocare și nominalizare a cantităților de gaze naturale în punctele de intrare/ieșire în/din SNT. Totodată, operatorii au reclamat deficiențe de ordin tehnic și operațional în aplicarea Codului rețelei pentru SNT.

Procesul de consultare publică se finalizează la data de 15 septembrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *