Ministrul Mediului, Costel Alexe, dă asigurări viitorilor prosumatori: Toate cele 26.000 de cereri depuse pentru panouri fotovoltaice sunt acoperitoare. Toate dosarele vor fi evaluate corect. AFM va finaliza evaluarea până la finele lunii aprilie

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Info Consumatori, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Mediului, Costel Alexe, dă asigurări viitorilor prosumatori: Toate cele 26.000 de cereri depuse pentru panouri fotovoltaice sunt acoperitoare. Toate dosarele vor fi evaluate corect. AFM va finaliza evaluarea până la finele lunii aprilie
  • Urmează o nouă sesiune pentru panouri fotovolatice. Cei cu proiecte respinse, dar și alți noi doritori, vor avea posibilitatea să depună în continuare cereri până la epuizarea bugetului

 “Toate cele 26.000 de cereri depuse sunt acoperitoare pentru toți. Vă asigur că toate dosarele vor fi evaluate corect, iar cei cu dosarele complete și conforme vor primi finanțarea mult așteptată în urma evaluărilor”, a declarat Costel Alexe, ministrul  Mediului, Apelor  și Pădurilor, cu ocazia unei conferințe de presă de prezentare a programelor ce se vor derula de minister în 2020.

Sursă foto: Mediafax

Evaluarea dosarelor ar urma să se finalizeze la finele lunii aprilie. Vicepreședintele AFM, Ion Vasile, a precizat: “Am găsit un program blocat, cu multe hibe, carențe, în luna ianuarie. Și cu suspiciuni de fraudă.  Un singur instalator a depus în 4 ore 2800 de dosare. Am organizat  programul și de o săptămână am început evaluarea dosarelor.  Până la finele lunii aprilie ne dorim să încheiem evaluarea, iar cei cu proiecte respinse, dar și alți noi doritori, să aibă posibilitatea să poate depune în continuare cereri până la  epuizarea bugetului”.

Discuția a fost să se deschidă o nouă sesiune pentru panouri fotovolatice după finalizarea evaluării, a subliniat ministrul Alexe. AFM va publica la finele lunii februarie și martie o listă cu dosarele analizate până la acel moment – acceptate sau respinse după caz.

Prin programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, 30.000 de persoane fizice pot primi câte o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic. Prcatic, românii care doresc să-și instaleze panouri fotovoltaice și să producă energie care să le acopere necesarul de consum, dar și să livreze surplusul în rețeaua națională, pot obține finanțare în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Ministrul Mediului, Costel Alexe, dă asigurări viitorilor prosumatori: Toate cele 26.000 de cereri depuse pentru panouri fotovoltaice sunt acoperitoare. Toate dosarele vor fi evaluate corect. AFM va finaliza evaluarea până la finele lunii aprilie”

  1. Niște incompetenți cu toții!Acus’ se fac doi ani de când a început programul,6 luni de când au început înscrierile pe care tot ei le-au blocat cu pretextul de frauda,pe care tot incompetenții de ei nu au reușit sa le evite prin anticiparea acestor situațiile genul asta și stabilirea unor reguli clare pentru toti inteligenții care își încearcă norocul cu tot felul de tertipuri.Pe deasupra o arunca de la un ministru la altul,care ne spune aceleași povesti despre frauda,probleme,întârzieri și incompetenta.La stabilitatea aparatului politic din țara asta uitată de Dumnezeu,o sa dispară și ministrul asta,apare altul mai inteligent care ne spune și el o poveste despre incompetenta predecesorilor săi și despre frauda și cum ca își va lua angajamentul sa soluționeze el,Făt Frumos cu 3 rânduri de momițe,aceasta problema care face romanii muritori de rând sa “saliveze” și sa nu doarmă noaptea in așteptarea mult râvnitelor panouri fotovoltaice.In ritmul in care se mișcă lucrurile,sper sa prind in viața asta(chiar daca am 32 de ani)primul bec din casa,aprins cu curent generat de panourile foto-voltaice subvenționate prin acest program!
    România,țara in care încă mai credem ca exista măcar un lucru bine făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.