Ministrul Popescu vrea ca Hidroelectrica să treacă și în zona eoliană și solară și de producere de hidrogen curat

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Popescu vrea ca Hidroelectrica să treacă și în zona eoliană și solară și de producere de hidrogen curat

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu s-a întâlnit cu hidro-energeticienii care au participat la construcția și punerea în funcțiune a primelor hidro-agregate de la Izvorul Muntelui, acum 60 de ani. Acesta a vizitat centrala hidroelectrică Dimitrie Leonida (Stejaru), cu ocazia unui eveniment aniversar.

Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelctrica, i-a prezentat ministrului Virgil Popescu lucrările efectuate sau în curs de execuție la unitatea de producție a energiei electrice, respectiv agregatul 6, complet retehnologizat și pus în funcțiune în luna martie a.c., stația de transformare de 220 kV, retehnologizată și pusă în funcțiune în mai a.c.

Referindu-se la investițiile companiei, ministrul Virgil Popescu a afirmat: ”Sunt alături de Hidroelectrica pe care o consider cea mai bună companie românească, cea mai bună companie a statului român, bijuteria coroanei, cum îi spun eu. Este o companie verde și îmi doresc să să rămână verde, să producă energie electrică verde, îmi doresc să-și extindă activitatea și din zona de producere a energiei electrice hidro să treacă și în zona eoliană, în zona eoliană on shore și off-shore din Marea Neagră și on-shore, în zona solară, în zona de producere de hidrogen curat. Sunt atât de multe lucruri de făcut și cred că Hidroelectrica are capacitatea și poate să facă toate acestea.”

Reamintim că pentru retehnologizarea CHE Dimitrie Leonida – Stejaru s-a semnat în anul 2015 contractul de lucrări nr.1008/2015 între SPEEH Hidroelectrica SA și Asocierea Romelectro SA & Litostroj Power doo Slovenia. Contractul, de tip EPC (Engineering, procurement, construction and commissioning) include retehnologizarea tuturor instalaţiilor și echipamentelor din perimetrul de exploatare Stejaru, respectiv: casa vanelor fluture și conductele forţate, centrala și staţiile exterioare din nodul de sistem de 220kV/ 110kV. Costul total de realizare a lucrărilor la cheie este de cca. 75 milioane de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.