Ministrul Virgil Popescu anunță scăderi la prețul energiei electrice și gazelor naturale pentru populație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu anunță scăderi la prețul energiei electrice și gazelor naturale pentru populație

„De la 1 iulie va fi liberalizat prețul gazelor naturale şi eu cred că va fi un efect benefic pentru buzunarul consumatorului. Va fi o scădere a prețului la gazele naturale………Vom avea şi o scădere de 1-2% a prețului la energie electrică”, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la un post de televizune, declarație prezentată pe site-ul ministerului.

Se va aplica un program de gas release. “Practic producătorii vor fi obligați să vândă la prețuri de referință, urmând ca întreprinderile mici şi mijlocii să participe la licitații pe acest pachet.(…) La energie electrică de la 1 ianuarie 2021 vom avea liberalizare, aşa cum ne-am angajat față de Comisia Europeană. De la 1 iulie vom avea un preț reglementat în baza unei noi metodologii aprobate de ANRE, în urma Ordonanței de Urgență a Guvernului pe care am aprobat-o joi, iar în urma  acestui preț reglementat vom avea şi o scădere de 1-2% a prețului la energie electrică. Practic vom avea de la 1 iulie şi o creştere a competitivității mediului economic prin reducerea prețului energiei electrice şi al gazelor naturale”, a precizat  ministrul Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.