Ministrul Virgil Popescu anunță un program de micro-industrializare și măsuri de relaxare fiscală

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu anunță un program de micro-industrializare și măsuri de relaxare fiscală

Un program de micro-industrializare, orientat către producţia de materiale sanitare, va fi lansat în această săptămână, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la Realitatea TV. Companiile vor putea primi granturi de până la 200.000 de lei prin acest program. Totodată, autorităţile pregătesc măsuri de relaxare fiscală după criza generată de pandemia de coronavirus și o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus.

„Vom lansa  un program săptămâna viitoare. Am remodificat programul de micro-industrializare cu granturi de până la 200.000 de lei şi încercăm să-l ducem în mod special către producţia de materiale sanitare. Aşa cum am spus, această criză ne-a învăţat că dependenţa de importuri din China şi din alte ţări, nu din UE, unde suntem membri, ne-a făcut foarte fragili în faţa unei crize de o asemenea amploare. Vom dori să producem materialele esenţiale în ţară şi vom începe prin măsuri mai mici întâi, cum vorbeam de acest grant de 200.000 de lei pe care vrem să-l dăm pentru companii să îşi adapteze special liniile de fabricaţie pentru materialele sanitare pentru început. Vorbim de altceva, nu de liniile de credit de care se vorbea. Nu avem mulţi bani pe această linie, dar vrem să începem să vedem ce companii şi câte vor putea să acceseze aceşti bani”, a spus Virgil Popescu, la Realitatea TV.

„Va trebui o relaxare fiscală, dar vor trebui dozate măsurile în aşa fel încât după criză companiile să ajungă cel puţin la nivelul de producţie şi încasări şi venituri la care au fost înainte de criză şi pentru asta trebuie stimulate uşor-uşor, treptat, prin reducerea taxelor şi încurajarea producţiei”, a afirmat ministrul Popescu.

Guvernul  a solicitat sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Ministrul Virgil Popescu anunță un program de micro-industrializare și măsuri de relaxare fiscală”

  1. Guvernanții noștri ar face bine sa ia masuri de renaștere a industriilor diverse, mici și mijlocii, sa repună pe roate producția proprie. Se creează astfel noi locuri de munca și nu mai plătim produse din import la preț triplu fata de cât ar fi costul din producția proprie! Valabil și pt agricultura, sisteme de irigații! Multe tari și-ar dori un pământ fertil ca al nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.