Ministrul Virgil Popescu are echipă. Dan-Dragoş Drăgan, George-Sergiu Niculescu și Akos Derzsi numiți Secretari de stat. Sunt specialiști în domeniul furnizării de energie, în energie regenerabilă și minerit

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Virgil Popescu are echipă. Dan-Dragoş Drăgan, George-Sergiu Niculescu și Akos Derzsi numiți Secretari de stat. Sunt specialiști în domeniul furnizării de energie, în energie regenerabilă și minerit
  • Drăgan și Niculescu au fost aleși, săptămâna trecută, în Consiliul de Administrație al Romgaz

În sfârșit, ministrul Energiei Virgil Popscu are echipă de 3 secretari de stat. Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat numirea de noi secretari de stat la Ministerul Energiei. Deciziile au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

La Ministerul Energiei, în funcţia de secretar de stat au fost numiţi Dan-Dragoş Drăgan, George-Sergiu Niculescu și Akos Derzsi.

Liberalii i-au propus pe Dan Dragoș Drăgan (Vaslui) și George Niculescu (Constanța) la Ministerul Energiei încă de luna trecută. Până la numirea oficială în funcția de secretari de stat, Drăgan și Niculescu au fost aleși în Consiliul de Administrație al Romgaz, fiind propuși de ministrul Virgil Popescu.

Dan Dragoș Drăgan (foto) a lucrat cu Virgil Popescu în echipa de la fostul Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, tot pe poziția de Secretar de Stat. Potrivit CV-ului, a fost consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, Director General la Repower Furnizare Romania, a lucrat la Petprod – director executiv&trading. Are o diplomă în brokeraj-piețe futures de la Bursa Română de Mărfuri și una în economie, specializarea management și informatică economică, ASE București.

George Niculescu (foto) a fost prefect al județului Constanța. Anterior a fost inspector în cadrul departamentului pentru situaţii de urgenţă,  Primăria oraşului Eforie. Fost consilier județean, investitor și specialist în energie din surse regenerabile, fost Director PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România). Este licențiat în Drept, cu un MBA obținut la ASE București.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/se-contureaza-echipa-lui-virgil-popescu-de-secretari-de-stat-la-ministerul-energiei-doi-specialisti-in-domeniul-furnizarii-de-energie-si-unul-in-energie-regenerabila/

Derzsi Ákos, propunerea UDMR, este de profesie inginer minier, specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Este absolvent al Institutului de Mine din Petroşani, cu studii de masterat în Ştiinţe Administrative (Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca). Și-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Şuncuiuş (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector şef şi inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor. În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie şi Ocupare Forţă de Muncă. În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate şi secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene. În mandatul 2016–2020 a fost senator, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi membru în Comisia de muncă al Senatului precum şi trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP). Ákos este vicepreşedinte al Mişcării Creştin Democrate Maghiare din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *