Se conturează echipa lui Virgil Popescu de secretari de stat la Ministerul Energiei: Doi specialiști în domeniul furnizării de energie și unul în energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Se conturează echipa lui Virgil Popescu de secretari de stat la Ministerul Energiei: Doi specialiști în domeniul furnizării de energie și unul în energie regenerabilă
  • Propunerile PNL:

Dan Dragoș Drăgan, încă Secretar de Stat în Ministerul Economiei, a fost Director General la Repower Furnizare Romania

George Niculescu, fost prefect al județului Constanța și investitor în energie din surse regenerabile

  • Vlad Sinca, propunerea USR Plus, a lucrat la Tinmar, unde s-a ocupat de vânzările de energie, ultima funcție fiind cea de responsabil cu furnizarea de energie la Cotroceni Park

Virgil Popescu, ministrul Energiei, va avea în echipa sa 4 secretari de stat, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi. Până la numirea acestora, Virgil Popescu lucrează în continuare cu secretarul de stat Niculae Havrileț, însă – conform site-ului ministerului – la Conducere figurează doar domnia sa.

Niculae Havrileț și George Niculescu, întâlnire de lucru la Ministerul Energiei (Fotografie preluată de pe pagina oficială de facebook a fostului prefect George Niculescu)

De o lună și jumătate s-au tot purtat negocieri în cadrul partidelor pe listele cu secretarii de stat care să fie propuși la ministere. Încet-încet se conturează și echipa lui Virgil Popescu la Ministerul Energiei.

Foto: Vlad Sinca

Se știe deja că Vlad Sinca este propunerea Alianței USR PLUS pentru Secretar de stat. Acesta este prezentat de partid ca economist cu o experiență de zece ani în domeniul energiei, în poziții de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018 și a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei. Sinca a lucrat la Tinmar, unde s-a ocupat de vânzările de energie, ultima funcție fiind cea de responsabil cu furnizarea de energie la Cotroceni Park, care operează mall-ul Afi Cotroceni.

La finele săptămânii trecute, liderii PNL au decis numirile în funcțiile de secretari de stat în Cabinetul Cîțu. La Ministerul Energiei, liberalii propun pe Dan Dragoș Drăgan (Vaslui) și George Niculescu (Constanța).

Dan Dragoș Drăgan (foto) a lucrat cu Virgil Popescu în echipa de la fostul Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, tot pe poziția de Secretar de Stat. Potrivit CV-ului, a fost consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, Director General la Repower Furnizare Romania, a lucrat la Petprod – director executiv&trading. Are o diplomă în brokeraj-piețe futures de la Bursa Română de Mărfuri și una în economie, specializarea management și informatică economică, ASE București.

George Niculescu (foto) a fost prefect al județului Constanța. Fost consilier județean, investitor și specialist în energie din surse regenerabile, fost Director PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România). Este licențiat în Drept, cu un MBA obținut la ASE București. Recent, el s-a poziționat cu privire la subiectul liberalizării pieței de energie electrică. În acest ping-pong al schimbării furnizorilor de energie electrică, singurii care au de pierdut sunt consumatorii finali! Adică dumneavoastră, părinții voștri, fiecare dintre noi!, a scris Niculescu, pe facebook.

Prezentăm textul publicat de secretarul de stat propus de PNL:

Înainte de toate, trebuie să subliniem faptul că liberalizarea pieței de energie electrică este o decizie corectă. Liberalizarea duce la o piață concurențială modernă care poate asigura formarea prețului energiei electrice într-un mod corect, bazat pe principiul cererii și al ofertei. Bineînțeles, pe lângă această liberalizare, trebuie să vorbim neapărat despre definirea corectă a consumatorului vulnerabil și găsirea unor pârghii prin care acesta să fie protejat.

Cine e de vină pentru nebuloasa în care ne aflăm acum? La această întrebare, avem un singur răspuns: ANRE. Această autoritate și-a dovedit, încă o dată, incapacitatea de a reglementa un sector extrem de important, într-un mod transparent și corect, atât din punct de vedere al consumatorilor, dar și al furnizorilor. ANRE nu a comunicat (sau a comunicat greoi), doar prin câteva comunicate de presă terne postate pe site-ul instituției.

Un lucru atât de important trebuia comunicat prin toate canalele media disponibile. Mi-aș fi dorit să îl văd pe conducătorul institutiei, dl. Chiriță, în prime-time la cele mai importante televiziuni, explicându-ne nouă, consumatorilor casnici, pașii pe care trebuie să îi facem, în vederea alegerii unui furnizor de energie electrică care să ne satisfacă cerințele și nevoile. Eu nu l-am văzut pe dl. Chiriță ieșind public în această perioadă, chiar dacă toată țara așteaptă lămuriri.

Ce am văzut? O instituție care comunică rigid, condusă într-un mod complet netransparent, de către un fost deputat PSD, care, se pare, în aceste momente este complet depășit de această situație.

Pe lângă prelungirea termenului până la 31 martie, cred că propunerea domnului ministru Virgil Popescu este una corectă: consumatorul să beneficieze de prețul cel mai mic al furnizorului care îi asigură serviciul universal. Dacă soluțiile vin de la minister, mă întreb, ca orice român, cu ce se ocupă șefii ANRE în această perioadă?

Am văzut comisii de anchetă ale Parlamentului pentru mai puțin. Vă readuc aminte faptul că ANRE se află în subordinea directă a Parlamentului, conducerea fiind votată în plen reunit, pe o perioadă de 5 ani. Se pare că, în ultima perioadă, acolo s-a instalat blazarea, autosuficiența sau poate că vorbim de o dovadă clară de incompetență. Problema cea mai importantă este că, în tot acest timp, plătesc românii. Până când?

Notă: Petrică Florin Rusu, din Organizația PNL Iași, nu mai este în cărți, cu toate că, potrivit declarațiilor sale, se aștepta ca să primească confirmarea pentru  postul de secretar de stat de la Ministerul Energiei, ca propunere a PNL.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Se conturează echipa lui Virgil Popescu de secretari de stat la Ministerul Energiei: Doi specialiști în domeniul furnizării de energie și unul în energie regenerabilă”

  1. Revanzatorii de energie electrica vor fi în măsura sa apere interesul național în domeniul petrol și gaze?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *