Ministrul Virgil Popescu: Prețul la gaze naturale nu va crește, ba chiar cred că va scădea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu: Prețul la gaze naturale nu va crește, ba chiar cred că va scădea

Prețul la gaze naturale nu va crește, ba chiar cred că va scădea, a spus ministrul  Virgil Popescu, la B1 TV. Clarificarea vine în contextul în care PSD a acuzat Guvernul PNL că, odată ce a abrogat mare parte din Ordonanța de Urgență 114, energia și gazele se vor scumpi.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a venit cu explicații: „Nu a crescut nici prețul la energie electrică, nici la gaze naturale. Practic, noi am reușit să punem lucrurile pe făgașul normal. Am abrogat acea OUG 114 cu privire la domeniul de energie, iar perioada tranzitorie pe care am folosit-o e 1 iulie pentru gazele naturale și 31 decembrie pentru energia electrică. De ce așa? Ca să nu avem o problemă de fluctuație de preț pe această perioadă de iarnă, iar celor care spun că după 1 iulie va crește prețul la gaze le spun că se înșală. E exclus, după părerea mea, ca de la 1 iulie să crească prețul la gaze naturale, în condițiile în care România acum are cele mai mari stocuri de gaze naturale în depozite. Iarna, ele vor fi scoase, dar peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze vor rămâne în depozite. Asta înseamnă că vor trebui scoase vara. Dacă nu, costul lor va crește din cauza taxei de înmagazinare care va trebui iar plătită pentru anul următor. Piața va fi inundată de gaze. Asta înseamnă ofertă mai mare, deci prețul la gaze naturale nu va crește, ba chiar cred că va scădea”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.