Ministrul Virgil Popescu: SGG să ceară lămuriri de la instanță cu privire la detaliile vânzării a 8% din deținerea statului la OMV Petrom

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu: SGG să ceară lămuriri de la instanță cu privire la detaliile vânzării a 8% din deținerea statului la OMV Petrom

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) să ceară lămuriri suplimentare de la instanță cu privire la detaliile vânzării a 8% din deținerea statului la OMV Petrom, scrie Mediafax.

„Am primit de la Secretariatul General al Guvernului, dar nu am fost parte în proces. SGG a fost parte în proces și am cerut să ceară lămurire de dispozitiv. Adică 8% din care capital, capitalul la privatizare sau care capital? Capitalul la privatizare diferă față de capitalul actual și mai sunt niște întrebări acolo pe care trebuie să le lămurească instanța. Una e să fie 8% de atunci și una e să fie 8% de acum… care salariați, la data privatizării sau cei de acum, la ce preț, pentru că din capitalul de atunci e un anume preț pe acțiune, dacă e cel de acum e alt preț pe acțiune”, a declarat Virgil Popescu pentru Mediafax.

La finalul lunii iunie, Călin Popescu Tăriceanu anunța că statul trebuie să vândă un pachet de până la 8% din Petrom ca urmare a câştigării în instanţă de către salariaţii companiei a dreptului de a cumpăra acţiuni SNP, fapt prevăzut în legea de privatizare a Petrom.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.