Mircea Iliescu,BVBescu.ro: Doar 3 dintre 40 de companii importante listate la BVB au fost pe pierdere în 2021

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Mircea Iliescu,BVBescu.ro: Doar 3 dintre 40 de companii importante listate la BVB au fost pe pierdere în 2021

Doar 3 dintre 40 de companii importante listate la Bursa de Valori București au fost pe pierdere în 2021, conform rezultatelor financiare analizare în cadrul evenimentului „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare și cum investim”, organizat de BVBescu.ro.

“În urmă cu aproape 1 an, ne temeam de amplitudinea impactului pe care pandemia de Covid-19 îl va avea în business-ul companiilor listate, însă acestea au dovedit un grad de reziliență mult mai crescut decât se aștepta. Deși cifrele publicate în raportările financiare sunt, în multe cazuri, mai puțin bune față de cele aferente anului 2019, este foarte important faptul că, în mare, vorbim doar despre profituri mai mici și nu despre pierderi. Practic, doar 3 dintre cele aproape 40 de companii analizate nu au raportat profit, pentru anul 2020”, a declarat  Mircea Iliescu,Trainer & Financiar Advisor la BVBescu.ro

Trimestrul IV al anului trecut s-a dovedit unul important in finantele companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. În cazul unora dintre companii, ultimele 3 luni ale lui 2020 au erodat din profitul la T3 – cum este cazul Transelectrica S.A. – sau au făcut diferența dintre profit și pierdere – în cazul Bittnet Systems.

Mircea Iliescu a  prezentat: Dacă, după primele 9 luni din anul 2020 observam că aproape jumatate dintre cele 40 de companii analizate raportau o cifră de afaceri apropiată de perioada similară a anului 2019, cu ocazia raportărilor anuale, acest aspect s-a menținut doar în cazul a 3 din 10 societăți listate. În schimb, s-a dublat numărul emitenților care au publicat pentru anul 2020 o cifră de afaceri semnificativ mai mică față de anul anterior (de la 20% la 38%), în timp ce numărul companiilor care au raportat venituri semnificativ mai mari s-a îmbunătățit ușor (de la 23% în 2019, la 32% în 2020). Însă, diferența este evidentă față de cifra de afaceri raportată în anul 2019, când doar 10% dintre societățile listate au raportat venituri semnificativ mai mici față de anul anterior, în timp ce aproape jumătate dintre acestea au obținut venituri semnificativ mai mari.

În ceea ce privește profitul raportat, trendul la 9 luni s-a menținut, o treime dintre companiile listate raportând creșteri semnificative ale profitului, în timp ce jumatate dintre acestea au avut profituri semnificativ mai mici sau pierderi, comparativ cu anul anterior. Aici vedem foarte clar faptul că criza sanitară a generat costuri crescute pentru companii – de exemplu, în urma cu 1 an, jumătate dintre societățile listate raportau profituri semnificativ mai mari pentru anul 2019, în timp ce doar o treime au obținut un profit semnificativ mai mic”.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvesTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *