MOL şi-a îmbunătățit estimarea privind profitabilitatea pe 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic MOL şi-a îmbunătățit estimarea privind profitabilitatea pe 2016

MOL anunță că şi-a îmbunătățit estimarea privind rezultatul operațional (clean CCS EBITDA) aferent anului 2016 la aproximativ 2,2 miliarde USD. Rezultatul operațional (clean CCS EBITDA – profit înainde de dobânzi, deprecieri și amortizări, excluzând elementele excepționale și fluctuațiile de prețuri) a fost de 165 miliarde HUF (590 milioane USD). Având în vedere performanţa solidă din primele nouă luni (cu un rezultat operațional de 1,68 miliarde USD), MOL şi-a îmbunătățit estimarea privind profitabilitatea la nivelul întregului an 2016, majorând nivelul previzionat al rezultatului operațional (clean CCS EBITDA) la circa 2,2 miliarde USD, se precizează într-un comunicat al grupului, care și-a anunţat rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2016.

mol_fresh_cornerZsolt Hernádi, Președinte – CEO al Grupului MOL, a declarat: “Grupul MOL a continuat să genereze rezultate şi fluxuri de numerar solide în trimestrul al treilea al anului 2016, beneficiind de modelul de afaceri integrat, durabil, precum și de concentrarea permanentă asupra îmbunătățirii eficienţei şi disciplinei costurilor. Acum suntem încrezători că putem nu doar să atingem ci chiar să depășim obiectivele anuale asumate inițial, prin urmare am îmbunătățit estimarea privind rezultatul operațional (clean CCS EBITDA) la aproximativ 2,2 miliarde USD. De asemenea, suntem nerăbdători să împărtășim mai multe detalii despre planurile şi ţintele noastre strategice la evenimentul nostru Capital Markets Day, săptămâna viitoare. Suntem convinși că portofoliul nostru de active eficiente, de înaltă calitate şi modelul nostru de afaceri integrat și durabil, care au fost deja supuse unor condiții externe nefavorabile  și s-au dovedit apte să genereze în mod constant fluxuri puternice de numerar liber disponibil de-a lungul anilor, reprezintă o platformă excelentă pentru implementarea noii noastre strategii pe termen lung (“MOL Group 2030 – Enter Tomorrow”), pe care Consiliul Director a aprobat-o în luna Octombrie”.

MOL a derulat, conform planificării, un program amplu de lucrări de mentenanță periodică la rafinăria Dunărea şi la combinatul petrochimic Tiszaujvaros, ceea ce a avut o influență asupra rezultatelor segmentului Downstream (rafinare și marketing), susțin reprezentanții companiei. Rezultatul operaţional (CCS EBITDA) în acest segment a fost stabil comparativ cu trimestrul anterior, dar s-a situat sub nivelul record înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Achiziţiile Eni Ungaria şi Eni Slovenia au început deja să contribuie la performanța diviziei Retail, care a obținut cel mai bun rezultat din istoria sa.

Producţia de petrol şi gaze a fost de 107 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, în creştere cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a avansului producţiei de petrol. Pe ansamblul primelor 9 luni, producţia medie a fost de 110 mii bep/zi, astfel că MOL este pe cale să atingă nivelul superior al intervalului țintit privind producția de hidrocarburi în acest an (105-110 mii bep/zi). Datorită creșterii producţiei şi eforturilor permanente ale MOL în domeniul controlului costurilor, rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare și producție de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima creștere consemnată după anul 2011, se afirmă în comunicat.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.