Monsson angajează 200 de tehnicieni şi ingineri în domeniul eolian

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Monsson angajează 200 de tehnicieni şi ingineri în domeniul eolian

Compania Monsson Operation, membră agrupului Monsson, care se ocupă cu Operarea, Mentenanţa şi Service-ul turbinelor eoliene în Europa, Africa, America şi Noua Zeelandă anunță că doreşte să angajeze 200 de tehnicieni şi ingineri până la sfârşitul anului 2017.

“Odată cu dezvoltarea activităţii la nivel internaţional, necesitatea angajării de forţă de muncă specializată a crescut. Astfel, Monsson şi-a facut propriul centru de instruire şi pregătire a personalului specializat, centru care funţionează în Constanţa şi coordonează activitatea de training şi pregatire profesională a peste 750 de tehnicieni anual”, a declarat Sebastian Enache, Director de Dezvoltare Monsson Operation.

După o investiţie de peste 2 mil EUR într-un centru de pregătire unic în Sud-Estul Europei, Monsson a reuşit să devină un etalon la nivel internaţional în formarea profesională specializată pentru operarea, mentenanţa şi service-ul turbinelor eoliene. Astfel, centrul RESS – Renewable Energy School of Skills poate forma tehnicieni de mentenanţă turbine eoliene, tehnicieni instalare turbine eoliene, operatori instalaţii electrice adecvate centralelor eoliene cât şi multe alte aptitudini şi competenţe necesare. Toate cursurile sunt acreditate la nivel internaţional şi recunoscute peste tot în lume, se precizează într-un comunicat transmis de companie.

Monsson s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 și a devenit în timp un important jucător în lume, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său. Având peste 350 de angajați de specialitate, Monsson oferă o gamă largă de servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltare, construcție, operare, întreținere, service, mentenanță şi comercializare de energie electrică. Monsson Operation s-a dezvoltat exponenţial în ultimii 2 ani ajungând să lucreze în peste 20 de tari şi avand mai multe birouri operative în Suedia, Irlanda, Qatar, Polonia, Germania, SUA şi Africa de Sud.

“Având un necesar propriu mare pentru angajare, Monsson şi-a propus ca până la finalul anului să angajeze personal specializat, cu sau fără experienţă, pentru lucrările deja contractate pentru următorii 3 ani. Astfel, Monsson va lansa în curând o campanie masivă de angajare prin care şi-a propus sa selecteze peste 200 de tehnicieni pentru proiectele din Germania, Italia, Grecia şi Brazilia, tehnicieni pe care să-I specializeze şi formeze cu compenţele necesare”, se afirmă în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.