Moțiunea Transelectrica, respinsă de Camera Deputaților. Ministrul Tudose a laudat managementul companiei

Publicat pe Categorii Actual, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Moțiunea Transelectrica, respinsă de Camera Deputaților. Ministrul Tudose a laudat managementul companiei

Moțiunea simplă „PSD curentează banul public – bonusuri uriașe, contracte cu dedicație și secrete de stat la Transelectrica”, inițiată de PNL, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaților, fiind înregistrate 191 voturi „împotrivă”, 107 „pentru” și 16 abțineri, relatează Agerpres.

Liberalii îi cereau, în moțiune, ministrului Economiei, Mihai Tudose, să ia decizii radicale pentru a scoate compania Transelectrica „de sub influența PSD”. Aceștia semnalau că societățile de stat, în special cele din domeniul energiei, au devenit în mandatul de premier al lui Victor Ponta „anexe” ale partidului condus de acesta, prin care „sunt alimentate firmele și buzunarele prietenilor politici ai guvernării PSD-iste”.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat, la dezbaterea moțiunii, că Transelectrica este o companie cu adevărat importantă, cu management performant, așa cum apreciază și reprezentanții instituțiilor financiare internaționale.

Potrivit ministrului Economiei, profitul net al Transelectrica a fost, în 2014, de 358 milioane de lei, față de 9,6 milioane lei în 2010 și 110 milioane lei în 2011. Dividendele pe care Transelectrica le-a plătit la stat în 2014 s-au cifrat la 120 milioane lei, față de 5 milioane lei încasate în 2010.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *