MULȚUMIM, DOMNULE OVIDIU POP!

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential MULȚUMIM, DOMNULE OVIDIU POP!

Doliu și tristețe în comunitatea energetică. Domnul Ovidiu Pop, unul dintre cei mai buni specialiști din sectorul energetic, ce a activat și în termocentrale, dar și în sectorul regenerabilelor, s-a stins din viață.

Domnul Ovidiu Pop, un mare și nobil OM!

Ca ziaristă, am învățat multe de la Dl Pop. Domnia sa a fost Specialistul din energie care a fost întotdeauna alături de ziariști, a crezut și investit în noi. Mulțumim, Domnule Ovidiu Pop!

Vă invit să citiți un articol de excepție, scris de dl Ovidiu Pop, în iunie 2015, intitulat “Dinozaurii trecutului sau inovatorii viitorului?”.  

Ovidiu Pop: „După o activitate de peste 30 de ani în sectorul de producere termo, cu toate provocările, satisfacţiile şi insatisfacţiile lui, cred cu convingere, că noi cei ce am trecut prin multe încercări, alături de cei tineri, generaţia “smart IT”, pe care îi susţin fără reţinere, suntem capabili să reinventăm structura SEN. Să ne aliniem la trendurile europene, aşa cum s-a spus în 2009 la Bucureşti la Coferinţa Eurelectric: Piaţa de energie în 2050: integrată, inteligentă şi fără emisii de carbon”.

Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/dinozaurii-trecutului-sau-inovatorii-viitorului/

Absolvent al Facultății Energetică din cadrul Institutului Politehnic București,  Dl Pop a trecut prin toate etapele, de la inginer stagiar la termocentrala Iernut, până la cea de director general al Termoelectrica, acea companie care avea în subordine aproape toate termocentralele din țară (pe gaze, păcură și cărbune). A fost director general al Verbund România, unul dintre cei mai mari producători de energie în centrale eoliene din Dobrogea. A fost și președinte al Institutului Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie (IRE). Pentru activitatea depusă, în anul 2004 a fost decorat cu Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *