Mulțumiri, prețuire și recunoștință. Sute de angajați din sectorul energetic intră în izolare la locul de muncă pentru a asigura funcționarea Sistemului Energetic Național și a țării

Publicat pe Categorii Business, Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Mulțumiri, prețuire și recunoștință. Sute de angajați din sectorul energetic intră în izolare la locul de muncă pentru a asigura funcționarea Sistemului Energetic Național și a țării
 • Să adresăm cu toții MULȚUMIRI eroilor tăcuți din sistemul energetic, profesioniștii care sunt la datorie pentru siguranța SEN și a țării. Să le fim recunoscători lor și cadrelor medicale pentru efortul uriaș pe care îl depun în aceste zile și nu numai. Să ne plecăm cu recunoștință în fața lor, să le mulțumim și să îi prețuim pe ei și munca lor, acum și în viitor

Sute de angajați din sectorul energetic, personalul esențial care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național, intră de astăzi în izolare la locul de muncă. Ei sunt și vor fi astfel la datorie necondiționat pentru a asigura funcționarea țării în această perioadă critică.

De astăzi, de la ora 12.00, au intrat în vigoare prevederile articolului 5 din Ordonanța Militară nr. 4, care instituie măsuri de izolare preventivă la locul de muncă, pentru ”personalul care ocupă funcții esențiale pentru asigurarea funcționării producției, transportului și distribuției energiei electrice și gazelor naturale, a activităților de întreținere și mentenanță a echipamentelor și instalațiilor specifice, precum și a celorlalte activități de aprovizionare, respectiv, extracție, producție și procesare a resurselor și materiilor prime și/sau semiprocesate energetice necesare funcționării corespunzătoare Sistemului Energetic Național în concordanță cu prevederile Planurilor proprii de continuitate a activităților de bază în cazul instituirii stării de urgență pe teritoriul României”.

”În aceste vremuri extrem de dificile pentru toți, personalul esențial îndeplinește o datorie supremă față de țară, pe care o pun mai presus de toate. Și asta pentru că o țară întreagă se bazează pe ei!

Faptul că putem să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi în condiții normale, că putem munci de acasă și că unitățile sanitare sunt funcționale este pentru că sute de profesioniști din sectorul energetic sunt la datorie zi și noapte. Este datorită colegilor noștri din Stațiile Electrice, Centrele de Teleconducere și Supraveghere Instalații, Centrele de Exploatare, Dispeceratele Energetice Teritoriale și nu în ultimul rând din Dispecerul Energetic Național.

Ei sunt eroii nevăzuți care, cu profesionalism, dăruire, responsabilitate și unitate, se asigură că Sistemul Electroenergetic funcționează fără cusur în orice clipă, ceea ce face ca efortul lor să fie alături de al celor din linia întâi. 

Cu toții le suntem recunoscători pentru efortul și responsabilitatea muncii lor! “, este mesajul transmis de Transelectrica.

Să adresăm cu toții MULȚUMIRI eroilor din sistemul energetic, profesioniștii care sunt la datorie pentru siguranța SEN și a țării. Să le fim recunoscători lor și cadrelor medicale pentru efortul pe care îl depun. Să ne plecăm cu recunoștință în fața lor, să le mulțumim și să îi prețuim pe ei și munca lor.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

18 comentarii la “Mulțumiri, prețuire și recunoștință. Sute de angajați din sectorul energetic intră în izolare la locul de muncă pentru a asigura funcționarea Sistemului Energetic Național și a țării”

 1. in afara de recunostinta sa le dam si mijloacele de protectie , sa le asiguram conditiile necesare izolarii, si nu sa-i inghesuim ca pe sobolani printre aparatjele statiilor electrice, in ideea ca asa se vor odihni, ca sa nu mai vorbim ca ar trebui sa vedem aceasta recunostinta si dupa pandemie,

 2. Personalul operativ din SEN (aia nevazuti), nu au nevoie de multumiri anticipate, au nevoie de conditii minimale pentru aceasta izolare, aceste conditii nefiind interpretate a fi „pretentii” (mancare, igiena, odihna). Cred ca cei din conducerea SEN habar nu au, dar cred ca mai degraba nu ii intereseaza, sigur le-a ajuns la urechi nemultumirile angajatilor in ceea ce priveste interpretarea OM4 si cum este ea pusa in aplicare. Multumirile se pot da si la sfarsit, daca vor neaparat.

 3. @Mutu din SEN,,Asa este, sau cum mai spune oveche vorba roameasca,,,de multumesc este plin podul casii ,,, Dar sa nu neglijam totusi intentia conteaza , Cat despre conditii ecjipamente etc , trebuie noi singuri sa fim hotarati ,,Avem ,,facem ,,Nu avem ,Nu putem face ! Punct. Multa sanatate si putere sufleteasca sa depasim momentele ,,va doreste un pensionar ,ms, electrician ,

 4. Tehnologia nu reprezintă nimic. Ceea ce este important este să deţii încredere în oamenii din jurul tău, să crezi că ei sunt, în esenţă, buni în domeniu şi inteligenţi, iar dacă le dai uneltele necesare, vor construi lucruri excepţionale. Nu uneltele sunt cele în care trebuie să ai încredere – uneltele sunt doar unelte. Ele funcţionează sau nu. Oamenii sunt cei în care poţi avea încredere sau nu.
  Prețuiți oameni!

 5. Asa laude nu am mai auzit de pe vremea lui Carasol (liniorul ala care si-a batut joc de SEN).
  Nu avem nevoie de laude ci de oameni, posturile personalului exisient in exploatare s-au mutat sa hraneasca curve si cocalari. Mentenanta este la pamant sau pe limba noastra „impamantata” nu numai izolata. OM4 pomeneste si de ea dar cu cine? Avem cate un specialista pentru 3 statii, in care il izolam? Mai mult de la varf se dau niste decizii imbecile care trimit in aceasta perioada oameni in concediu dar totodata sa se continue activitatea si in plus cu un consemne de 24 ore zilnic. Ce facem cu cei izolati daca trimitem Covid cu mentenanta? Ar fi multe de spus, dar scarba pentru cele ce se intampla este mai mare decat as putea enunta ..

 6. Voi realizati ce conditii sunt in termocentrale? Acololucreaza cazangii, turbinisti, electricieni, AMC-isti, oameni de la epurarea chimica, laborante. Unde-i culci pe toti cei ce ies din tura? De-a valma? Cine se poate odihni in astfel de situatii?

 7. Ideal ar fi sa pomeniți din ce cei din Allsys Energy, , aia care lucrează pe salariul minim le economie fără nici un fel de alte beneficii, nici măcar bonuri de masa) fie pentru Distributie, fie pentru Furnizare , si care sunt „Cenusaresele” Electrica SA.
  Nimeni dintre dvs nu pomenește de ei in momentele cand lucrează cot la cot cu colegii din Electrica, nimeni nu pomenește de abuzurile domnului Cautisanu in ce priveste legislatia muncii, le acceptați tscit si le băgați sub preș.
  Chiar daca ne-am asumat, cu bune si curele, locurile de muncă, nu inseamna ca trebuie sa ne fie călcate în picioare drepturile legale sau cele de securitate in munca!

 8. Știți cit este platitit un electrician la exploatare cu consemn . Ore suplimentare.. Lucru sâmbăta.. Duminica cam cit da acuma statul ajutor de șomaj…. Eroi în izmene asta suntem… Carne de tun…

 9. In aceste momente dificile prin care trece tara si omenirea, orice efort si intelegere este de apreciat si laudat, indiferent de sectorul de activitate. Toti trebuie sa intelega ca povestea cu virusul nu este o gluma si mor oameni foarte multi si nevinovati. Prin efortul tuturor putem opri raspandirea virusului si stoparea mortii.
  Este de apreciat efortul personalului din sectorul energetic, care au inteles importanta actiunii si a activitatii lor. Nu putem decat sa apreciem gestul lor, sa fim alaturi de ei sa-i incurajam, cu toate problemele si neajunsurile pe care le au. Stima deosebita din partea mea.

 10. Sistemul energetic a fost mereu de sacrificiu [ personalul productiv ] ,si nu a fost apreciat . Unii au benificiat la pensionare de grupa de conditii periculoase prin instanta , altii nu . Am lucrat 45 ani in tura [ statii electrice 110kv si 220kv ] si sunt printre cei pacaliti . Instanta a fost partinitoare .Undei dreptatea ?

 11. Nu dorim multumiri, dorim conditii umane in locurile de izolare, dorim sa fim tratati ca oameni nu ca echipamente. Acestea sunt masuri luate doar sa poata spune factorii de decizie ca au facut ceva. Personalul este obligat sa stea in conditii mizere, fara conditii minime de igiena, fara posibilitatea de a se hrani corespunzator. Nu avem lenjerie pentru paturile murdare care au fost aduse, nu avem dusuri, nu avem posibilitatea de a fi izolati unul de altul, nu avem dezinfectant, nu avem aproape nimic. Rusine celor care conduc SEN si care interpreteaza ordonantele si deciziile asa cum doresc. Sindicatul nu face nimic. Este o situatie similara cu cea din spitale.

 12. În legătură cu ce a spus Cris. Asta cam așa e…. Și se tot cere…dar când ceri tu…îți dă cu ușa în nas….nu se poate… Totuși și celor de la exploatare care asigura consumul de kilovati…”daca nu s-ar consuma ..nu ați incasa ” ar trebui ceva mai mulți bănuți … Ture …consemn…avarii…te mai cheamă și noaptea pe la 1-2 incendii…și nu mai spun iarna de mers pe câmp pe jos prin zăpadă și prin vânt cu scara în spate…cu scurturi..izolatori…etc…. Dar na…așa e la noi….

 13. Mulțumiri doar pe hârtie
  In rest bani nu sunt pt prosti
  Ne baga pe gat hrana că la animale că sa nu ne de-a bani
  Suntem cred ultimii care am fost dotați cu materiale de protecție
  Dar în caz de necesitate suntem buni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.