Musgociu, BVB: 14 companii se pregătesc să vină la bursă în perioada urmatoare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Musgociu, BVB: 14 companii se pregătesc să vină la bursă în perioada urmatoare
  • Brokerul Antonio Oroian, SSIF Goldring: Sunt discuții avansate pentru o listare de e-bonds, convertibile în acțiuni, ale unui distribuitor de energie, cu scopul dezvoltării producției de energie din surse regenerabile, în special eoliană și pe partea de panouri fotovoltaice

Nu mai puțin de 14 companii se pregătesc să vină la Bursa de Valori București în perioada urmatoare, a declarat Ștefan Musgociu, Specialist Business Development și Marketing la BVB, în cadrul evenimentului The Power Table – Cum arată rezultatele pe Trimestrul III și cum investim.

„Pana la finalul anului, cu siguranta veti vedea cateva surprize. Si anul trecut, in decembrie a fost o luna plina – veti vedea in curand anunturi din partea mai multor companii. Ma bucura faptul ca avem o trecere de la emisiunile de obligatiuni catre cele de actiuni. Ar mai fi si alte surprize, insa va trebui sa asteptam anuntul oficial”, a spus Musgociu.

Vorbind despre companiile pe care SSIF Goldring S.A. le consiliază în procesul de listare pe Piața de capital românească, brokerul Antonio Oroian a anunțat că sunt discutii avansate pentru o listare de e-bonds, convertibile in actiuni, ale unui distribuitor de energie, cu scopul dezvoltarii productiei de energie din surse regenerabile, in special eoliana si pe partea de panouri fotovoltaice

Tot in discutii avansate suntem si cu o crama de vinuri eco, care doreste o majorare de capital social, cu listarea ulterioara a acestor actiuni pe Bursa. Listarea 2 Performant este asteptata pentru prima jumatate a lunii decembrie, a specificat. Oroian nedorind sa faca publice numele celor 2 companii, motivand ca informatiile nu sunt publice, in acest moment.

Pe plasamentele realizate de Laptaria cu Caimac (Agroserv Mariuta) si Safetech, in ultimele 2 luni, reprezentantul BVB a facut un sumar al companiilor care urmeaza sa le propuna investitorilor de la BVB sa participe la plasamente, atat in obligatiuni, cat si in actiuni:

„Sunt cateva tranzactii care au avut loc deja in ultimele 2 luni. As incepe cu Laptaria cu Caimac, care este un business care are o proveste frumoasa. Din domeniul tehnilogiei avem Safetech, al carei plasament a fost realizat in doar 37 de secunde. IHunt doreste sa vina pe Bursa cu obligatiuni, Alive Capital, un nume nou pe piata, furnizor de energie electrica, doreste deasemenea sa vina cu o emisiune de obligatiuni. Residential Star Invest, o companie activa din domeniul imobiliar, care va functiona ca un REIT, se numara printre acestea. Agricover a anuntat ca doreste sa vina cu o emisiune de obligatiuni in jurul a 40.000.000 Euro, ceea ce ar fi cea mai mare operatiune de acest gen din partea unei companii private, la Bursa de Valori Bucuresti. Elmas, producator de seminte si arahide doreste sa vina din nou in piata cu o emisiune de obligatiuni. Companii de constructii Impact Developer & Contractor a anuntat si ea recent ca doreste sa vina cu o emisiune de obligatiuni cu o valoare intre 6 si 15 milioane de Euro. In fine, Aforti are si ea o oferta de obligatiuni.

Raman in asteptare alte cateva companii – Agroland, 2 Performant, MAM Bricolaj, Nemo Espress, Celinni. In total, ar fi 14 companii care sunt in pregatire”.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim se adreseaza investitorilor de retail din Romania si celor care doresc sa investeasca pe Piata de Capital. Prima editie a avut loc in luna martie a acestui an, urmand, ulterior, alte 3 editii, la incheierea fiecarei perioade de raportari financiare din 2020.

The Power Table – Cum arata rezultatele pe Trimestrul III si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti si SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistica), Financial Intelligence, Finzoom, InvesTenergy, Newsweek, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Ziarul Puterea si Infomatia Bucuresti (Parteneri media).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *