Nagy-Bege despre contractele bilaterale: Mingea este acum la Ministerul Energiei. Sperăm că proiectul de lege ce modifică Legea 123 va fi aprobat în regim de urgență

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nagy-Bege despre contractele bilaterale: Mingea este acum la Ministerul Energiei. Sperăm că proiectul de lege ce modifică Legea 123 va fi aprobat în regim de urgență

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a fost întrebat – la Romanian Solar Summit 2021, eveniment organizat de GOVNET și RPIA – Asociația Industriei Fotovoltaice din România, când anume se va clarifica situația contractelor bilaterale.

“Suntem dispuși sa dăm în scris că PPA-urile sunt permise și acum. În mod normal, Directiva europeană 944 trebuia transpusă în legislația națională de la începutul anului. Comisia Europeană a trimis, în februarie, o scrisoare de punere în întârziere ceea ce înseamnă începerea procedurii de infringement. Mingea este acum la Ministerul Energiei, care a pus în consultare publică un proiect de modificare  a Legii 123. Să vedem dacă acest proiect va fi aprobat de Guvern ca și OUG sau va fi trimis Parlamentului pentru dezbateri și aprobare. Să sperăm că va fi aprobat în regim de urgență, depinde și de presiunea Comisiei Europene”, a precizat oficialul ANRE.

Pot să vă confirm că în proiectul de lege toate problemele legate de contractele bilaterale sunt eliminate, a completat Nagy-Bege.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *