Nemulțumit de “politica comercială foarte proastă”, ministrul Virgil Popescu cere Romgaz și Hidroelectrica să fie active pe piața de furnizare către clienții casnici. Se lasă cu schimbări de administratori și supraveghetori. “Cu mine ca ministru nu o să le meargă”

Publicat pe Categorii Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nemulțumit de “politica comercială foarte proastă”, ministrul Virgil Popescu cere Romgaz și Hidroelectrica să fie active pe piața de furnizare către clienții casnici. Se lasă cu schimbări de administratori și supraveghetori. “Cu mine ca ministru nu o să le meargă”
  • Cei doi producători au oferte de furnizare a energiei și gazelor pentru populație. De ce nu dau buzna românii?

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, vrea ca Romgaz și Hidroelectrica să fie active pe piața de furnizare către clienții casnici.

“Sunt foarte dezamăgit de compania Romgaz, care este producător de gaze și nu a înțeles până acum că dacă rămâne doar la stadiul de producător de gaze și vânzător agro de gaze pierde piața. E momentul să își revină să intre pe piața de furnizare pentru că are gaz, are capacitate, are tot ce îi trebuie și poate să vândă la clientul casnic”, a declarat ministrul Virgil Popescu, la Digi 24.

Acesta s-a arătat nemulțumit de “politica comercială foarte proastă” a Romgaz și a avertizat că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba această situație.

O situație similară este si la Hidroelectrica, a spus Popescu. “La fel, pe piața de energie electrică avem un mare producător, Hidroelectrica. Văd în continuare că nu intră pe piața clienților casnici. Trebuie să învețe din lecția aceasta de liberalizare la gaze naturale, pentru că la 1 ianuarie ne așteaptă liberalizarea la energie electrică. E același fenomen, de ce să vând mai ieftin unui furnizor care să vândă la rândul lui mai scump unui consumator casnic, decât să nu vând eu direct la consumatorul casnic și îmi asigur o maximizare a prețului. Văd și aici aceeași politică comercială proastă. Nu înțeleg acest lucru. Probabil că și rabdarea mea are o limită și probabil că dacă nu se schimbă nimic vom lua măsuri”, a precizat ministrul Virgil Popescu la Digi 24.

Acesta este decis să recurgă la pârghiile pe care statul le are în cazul celor două companii, prin AGA și Consiliul de Supraveghere, pentru a le impune acestora să intre pe piața de furnizare către clienți casnici.”Vom impune în primul rând schimbarea contractelor de mandat  și vom pune indicatori clari pentru intrarea pe piața de furnizare către clienți casnici. Cine nu-i respectă, pleacă”, a avertizat ministrul Economiei.

“Nu mai merge. Nu merge, cel puțin cu mine ca ministru nu o să le meargă”, le-a transmis ministrul Virgil Popescu șefilor celor două mari companii – Romgaz și Hidroelectrica.

Hidroelectrica și Romgaz au oferte de furnizare a energiei și gazelor pentru populație. De ce nu dau buzna românii?

Hidroelectrica și Romgaz au oferte de furnizare a energiei și gazelor pentru clienți casnici, dar românii nu au dat buzna să le devină clienți. Ce le cere ministrul Economiei: să fie mai active și să atragă cât mai mulți clienți casnici în portofolii, iar românii să aibă prețuri corecte, mult mai mici direct de la producători.

De altfel, Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectroca, declara la lansarea unor oferte dedicate clienților casnici: “Energia verde pe care o produce Hidroelectrica trebuie să ajungă acolo unde este nevoie de ea, în mod direct și fără intermediari, la un preț corect, mult mai mic decât cel din prezent”

În luna martie, Hidroelectrica a venit cu noi oferte de furnizare a energiei electrice destinate atât clienților casnici, cât și celor noncasnici, sub sloganul ”Alătură-te revoluției verzi”. Cu preț fix pentru energia regenerabilă pe perioada contractului, discount pe 3 luni, iar factura se poate plăti în 60 de zile, documentele se transmit exclusiv on-line.

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Nemulțumit de “politica comercială foarte proastă”, ministrul Virgil Popescu cere Romgaz și Hidroelectrica să fie active pe piața de furnizare către clienții casnici. Se lasă cu schimbări de administratori și supraveghetori. “Cu mine ca ministru nu o să le meargă””

  1. Trimiți documente la o adresa de mail și nu primești nici o confirmare. La relații cu clienții nu răspunde nimeni, pagina de contact nu funcționează. În rest avem liberalizare cu termene stricte…
    Mulțumim șefilor Hidroelectrica ca primesc salarii din exploatarea unor active pe care au pus stăpânire deparca le-ar fi construit ei…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *