Nereguli la Oil Terminal: indemnizații încasate nelegal și impozite neplătite pe 570 clădiri  

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Nereguli la Oil Terminal: indemnizații încasate nelegal și impozite neplătite pe 570 clădiri  
  • Consiliul de Administrație contestă măsurile impuse de Camera de Conturi Constanța

Compania Oil Terminal nu a calculat și plătit impozit pe construcții și pe clădiri pentru 570 de active, în condițiile în care acestea sunt înregistrate în contabilitate fără valoare, deși sunt utilizate pentru realizarea de beneficii economice. Constatarea aparține Camerei de Conturi Constanța, care a efectuat un control la societate în perioada 06.01.2016 – 10.02.2016.

oil-terminal29

Totodată, au fost efectuate cheltuieli de personal nelegale cu indemnizații administratori și indemnizație concediu neefectuat de directorul general, de 155.101 lei. Practic, administratorii au primit indemnizații fără să participe la ședințele Consiliului de Administrație.

Au fost verificate și plățile efectuate de Oil Terminal cu privire la anumite obiective de investiții aflate în derulare în anii 2014 – 2015. Echipa de auditori a constatat că ofertanții au pretins în mod necuvenit și societatea a plătit nejustificat contravaloarea unui element de cheltuială numit cotă de aprovizionare.  Potrivit raportului Camerei de Conturi Constanța, operatorii economici în calitate de executanți ai lucrărilor verificate, prin devizele ofertă înaintate, au introdus acest element de cost, calculate ca și procent – între 3 și 6% – aplicat la prețul total al materialelor puse în opera, valoarea rezultată fiind trecută și prin recapitulația de deviz.

Camera de Conturi Constanța a cerut conducerii Oil Terminal să ia măsuri să înlăture neregulile din activitatea financiar-contabilă și/sau fiscală până la finele lunii iunie 2016. Dacă nu iau măsurile care se impun pentru recuperarea prejudiciilor, șefii Oil Terminal pot face închisoare de la 3 luni la un an sau primi o amendă, după caz.

Societatea Oil Terminal a informat acționarii, printr-un raport transmis BVB, cu privire la controlul Curții de Conturi și despre decizia Consiliului de Administrație de a contesta toate măsurile dispuse de instituția de control. Oil Terminal este operatorul de transport și depozitare țiței și produse petroliere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.