Noi denumiri pentru distribuțiile Electrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Noi denumiri pentru distribuțiile Electrica

Operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica – FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord, FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Nord și FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Sud – își schimbă denumirile, anunță Electrica.

filialele-de-distributie-ale-electrica-sa-anunta-afaceri-in-crestere-300x169

Procesul de schimbare a denumirilor vine ca urmare a alinierii la cerințele legislației europene, care, în cazul companiilor integrate din domeniul energiei, prevăd separarea activităţii şi identităţii companiilor de furnizare şi producție de cele ale entităţilor care au ca obiect de activitate distribuţia de energie electrică. Rolul prevederilor comunitare este de a elimina eventualele confuzii de identitate în rândul consumatorilor şi de a încuraja competitivitatea pe piaţa de energie.

Noile denumiri ale celor trei companii de distribuție din cadrul Grupului Electrica sunt:

–           Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord) fosta Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Muntenia Nord

–           Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord) fosta Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Nord

–           Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud) fosta Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Sud.

Sub noile denumiri, companiile de distribuție ale Grupului Electrica vor derula în anul 2017 programe ambițioase de investiții a căror valoare depășește 180 de milioane de euro.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord deţine o cotă de piaţă de 15% şi acoperă o zonă de 28.962 km2. Compania deserveşte aproximativ 1.3 milioane de utilizatori din judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord deţine o cotă de piaţă de 11.6% şi acoperă o zonă de 34.162 km2. Compania deserveşte aproximativ 1.2 milioane de utilizatori din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj şi Cluj.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud deţine o cotă de piaţă de 13.2% şi acoperă o zonă de 34.072 km2. Compania deserveşte aproximativ 1.11 milioane de utilizatori din judeţele Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Grupul Electrica acoperă în domeniul distribuţiei energiei electrice peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați şi deservind peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *