Noi schimbări provizorii în conducerea Romgaz. Ministerul Energiei mai vrea o distribuire rapidă de dividende, de 750 milioane lei

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Noi schimbări provizorii în conducerea Romgaz. Ministerul Energiei mai vrea o distribuire rapidă de dividende, de 750 milioane lei

Romgaz are o nouă echipă de administratori  provizorii. În urma exercitării votului cumulativ în şedinţa AGOA organizată săptămâna trecută, au fost aleși ca membri ai Consiliului de Administrație Romgaz, pentru un mandat de 4 luni, următorii: Gheorghe Gabriel Gheorghe (Secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat),Stan Bogdan – Nicolae ( fost Președinte ANAF), Ciobanu Romeo Cristian (Directorul unui Centru de transfer tehnologic și incubare a afacerilor din Iași), Nistoran Dorin Liviu (Director General Televoice Grup SRL), Cermonea Ioan Daniel (Consilier Consiliul Județean Sibiu), Grigorescu Remus (Conferențiar universitar doctor Universitatea Constantin Brâncoveanu) și Baciu Sorana – Rodica (fost Secretar de Stat Ministerul Economiei, administrator provizoriu Romgaz).

Totodată, s-a stabilit remuneraţia membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie egală cu de doua ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform clasificării activităților din economia naţională, comunicat de Institutul National de Statistică anterior numirilor.

Noul Consiliul de Administrație al societății a anunțat investitorii, la finele săptămânii trecute, că va convoca în perioada imediat urmatoare o ședință AGA pentru a lua în discuție o solicitare primită din partea Ministerului Energiei, în calitate de acționar majoritar, de a aproba rapid distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub formă de dividende speciale. “În conformitate cu art. 122 din Legea 24/2017, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează piața în legăturăcu solicitarea primităde la Statul Român în calitate de acționar al Societății Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (cota de participare de 70,0071% din capitalul social), reprezentat de Ministerul Energiei, cu privire la convocarea de îndată a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor având ca principal punct pe ordinea de zi ¬aprobarea distribuirii sumei de 750.000.000 lei, sub formă de dividende, în temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social al societății”, se precizează în anuntul Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *