Noi șefi la ANRE: Rodin Traicu – Vicepreședinte; Mihai Albulescu și Claudiu Roman – membri în Comitetul de Reglementare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Esential, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Noi șefi la ANRE: Rodin Traicu – Vicepreședinte; Mihai Albulescu și Claudiu Roman – membri în Comitetul de Reglementare

După lupte seculare, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE ar putea avea, de săptămâna viitoare, o echipă completă de conducere. Audierile comisiilor de specialitate parlamentare s-au finalizat după două runde, cele trei propuneri pentru poziția de vicepreședinte și 2 membri în Comitetul de Reglementare urmând să fie înainte spre aprobarea Parlamentului săptămâna viitoare.

img_9987
Foto: sursa Focus Energetic

Chiar dacă anunțul nu a fost făcut public de Comisiile reunite de Industrii și servicii Camera Deputaților și Economică din Senat, câștigătorii se cunosc deja. Astfel, Rodin Traicu, singurul candidat pentru această poziție, are onoarea să fie viitorul Vicepreședinte al ANRE și se va ocupa de partea de energie. Surse parlamentare dau ca sigur pentru cele două poziții de membri ai Comitetului de Reglementare pe Mihai Albulescu, actualmente Secretar de stat în Ministerul Energiei și Claudiu Florin Roman, candidatul propus de PNL, care s-a prezentat cu un nou CV pe placul parlamentarilor, după ce a fost acuzat că nu îndeplinește condițiile legate de experiența profesională în energie.

Rodin Traicu a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, având în sarcină coordonarea sectoarelor energetic, resurse minerale, industrie de apărare, relația cu parlamentul, relația cu sindicatele .În prezent, este membru marcant în Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților. De profesie inginer, domnia sa este deputat social-democrat în Parlamentul României, ales în legislatura 2012-2016.

Mihai Albulescu este secretar de stat în Ministerul Energiei, Potrivit CV-ului sau, este conferențiar la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești și a fost membru în diverse consilii de administrație la Transgaz, Conpet, Petrom și Termoelectrica. În plus, din 2002 până în prezent, este membru în comisiile de examinare pentru acordarea gradelor instalatorilor autorizați de către ANRE.

Claudiu Florin Roman este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. „Am lucrat doi ani în ANRGN – instituţia care se ocupa de reglementarea sectorului de gaze, dar am fost şi preşedinte al CA Electrica Serv timp de doi ani şi la E.ON Gaz Distribuţie. Am cinci ani de experienţă ca secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor”, le-a spus Roman parlamentarilor, citat de ziarul Bursa.

Supriza a fost înscrierea pe lista candidaților în Comitetul de Reglementare a Silviei Vlăsceanu, director general ACUE, însă nu i s-a acceptat candidatura, pe motiv ca nu a respectat termenul de depunere!

Pentru cele trei poziții cheie în ANRE au candidat 16 persoane, la audieri prezentându-se 14, Carmen Filipescu și Ionel Malenda anunțându-și retragerea din cursa pentru Comitetul de Reglementare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *