Nou Consiliu de Administrație la Electrica. Cristian Bușu a fost înlocuit

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nou Consiliu de Administrație la Electrica. Cristian Bușu a fost înlocuit

Electrica are un nou Consiliu de Administrație. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, întrunită în data de 27 aprilie 2018, a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administrație, format din șapte membri.

Ministerul Energiei a schimbat doi membri ai CA. Din noua echipă nu mai face parte Cristian Bușu, care a deținut funcția de președinte și Pedro Mielgo Alvarez. În locul lor au fost aleşi doi Valentin Radu, fost CEO al Ţiriac Holdings, în prezent managing partner la Platinum Capital, şi Ramona Ungur, şefa Departamentului Restructurare IMM al Băncii Comerciale Române.

Acționarii Electrica au ales următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu și Willem Jan Antoon Henri Schoeber. Durata mandatului acestora este de 4 ani.

Confirmarea, prin acest vot, a unui număr de cinci dintre administratorii în funcție este o garanție a continuității de viziune a proiectelor de transformare și eficientizare inițiate în cadrul Grupului Electrica, se precizează într-un comunicat al companiei.

La propunerea Consiliului de Administrație, AGOA a aprobat, tot în data de 27 aprilie 2018, repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, 245.370.004 lei, precum și valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,7237 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie 2018.

Acționarii au aprobat, de asemenea, situațiile financiare anuale la nivel individual și consolidat ale Electrica, pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.