Nou președinte CA la Rompetrol Rafinare. Cătălin Dumitru a renunțat la mandat

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nou președinte CA la Rompetrol Rafinare. Cătălin Dumitru a renunțat la mandat

Meraliyev Saduokhas este noul ca Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare. Numirea a avut loc  ca urmare a renunţării lui Cătălin Dumitru la mandatul de membru şi a funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie, se precizează într-un raport al companiei transmis BVB.

În conformitate cu prevederile art. 1372 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, şi ale art. 14.6 din Actul Constitutiv al Rompetrol Rafinare S.A., domnul Meraliyev Saduokhas a fost numit membru interimar al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 1 septembrie 2018, până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor. Începând cu aceeaşi dată, 1 septembrie 2018, domnul Meraliyev Saduokhas a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până la data adoptării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii privind alegerea unui nou administrator permanent al Societăţii si a unei noi Decizii a Consiliului de Administratie de alegere a noului preşedinte, potrivit raportului menționat.

Meraliyev Saduokhas a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Moscova, urmat de o diplomă de licență în economie din partea Institutului de Finanțe și Economie din Moscova. Și-a completat curricula academică cu studii aprofundate în managementul afacerilor în Statele Unite, în cadrul Universității din California și a Centrului de Limbi Străine Berlitz din Walnut Creek. S-a alăturat Grupului KMG International în martie 2008 în calitate de Director general adjunct al Grupului. Saduokhas definește strategia și asigură managementul operațional pentru Unitatea de Producție și Servicii Industriale, în conformitate cu strategia KMG International. Are peste 36 de ani experință în industria petrolului și gazelor, având funcții de conducere în mai multe companii de profil începând cu anul 1988. Începând din octombrie 2012, Saduokhas a deținut poziția de consilier al directorului general executive al Grupului KMG International, contribuind prin expertiza sa la obținerea rezultatelor financiare și operaționale record raportate de companie în ultimii ani de activitate. Înainte de a fi numit în poziția de consilier CEO, acesta a fost directorul general executiv al Grupului, deținând de asemenea mai multe poziții de top management în diferite companii kazahe din industria petrolului și a gazelor.

Cătălin Dumitru va prelua alte sarcini în cadrul Grupului KMG International NV, acesta urmând a fi implicat în managementul altor proiecte derulate la nivelul grupului, într-o nouă poziţie, comunică compania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *