Nou sistem de salarizare la Transelectrica bazat pe performanță

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nou sistem de salarizare la Transelectrica bazat pe performanță

La Transelectrica este în curs de implementare un nou sistem de salarizare bazat pe evaluarea prin criterii și obiective de performanță a activității conducerii executive a companiei de la nivel de direcții și departamente, comunică compania. Noutatea acestui sistem constă în implementarea unui nou concept de componentă variabilă de remunerare neexistent până la acest moment, se precizează într-un Punct de vedere al CNTEE Transelectrica privind informațiile apărute în mass-media, urmare a constatarilor din Raportul Corpului de Control al Primului Ministru.

transelectrica

Astfel, în cadrul noului sistem de salarizare, performanța este reflectată atât în partea fixă cât și în partea variabilă. În partea fixă, în mod specific, avansarea în cadrul clasei de salarizare nu va ține cont de vechime, ci de nivelul de performanță realizat și de progresele realizate în formarea profesională proprie. Partea variabilă este o componentă nouă care transformă cuantumul indemnizației de conducere într-o metodă de remunerare evaluate în funcție de gradul de realizare a criteriilor și obiectivelor de perfomanță specifice.

În cadrul acestui proiect, sporurile rămase sunt specifice activității de Operator de Transport și Sistem cum ar fi: sporul de tura, sporul de noapte, sporul de mobilitate, sporul de program special de muncă, explică reprezentanții companiei.

Noul sistem de salarizare în partea fixă pleacă de la un nomenclator de funcții și meserii, calculat pe o bază de punctaj cu o departajare riguroasă bazat pe o gradare a funcțiilor pe criterii specifice. Nomenclatorul permite construirea unei noi grile de salarizare în care avansarea prin creșterea vechimii în muncă dispare.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *