Nouă sucursală la Romgaz – Sucursala de Furnizare Gaze Naturale Drobeta-Turnu Severin

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Nouă sucursală la Romgaz – Sucursala de Furnizare Gaze Naturale Drobeta-Turnu Severin

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz a aprobat, în şedinţa de vineri, 18 septembrie 2020, înfiinţarea în structura Romgaz a unei sucursale care se va numi Sucursala de Furnizare Gaze Naturale Drobeta-Turnu Severin (sucursală).

Decizia vine în contextul în care compania doreşte să se dezvolte, dar fără a se limita la activitatea de furnizare gaze naturale către clientul final, şi în alte zone decât cele acoperite la momentul de faţă de punctele de lucru şi sucursalele actuale, se explică într-un comunicat al companiei.

De asemenea, se are în vedere necesitatea gestionării eficiente a participării Romgaz la proiectele de dezvoltare şi furnizare reglementate de Memorandumul încheiat între S.N.G.N. Romgaz S.A. şi S.C. Mehedinti S.A., se precizează în același comunicat. Prin acest MoU, părţile au convenit stabilirea unui parteneriat de colaborare în vederea dezvoltării proiectului Puncte termice pentru producerea de energie termică. Cooperarea dintre cele două părţi va contribui la dezvoltarea unor practici de implementare avantajoase şi rapide, în interesul consumatorului final pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie termică. În dezvoltarea proiectului amintit se urmăreşte utilizarea gazelor naturale pentru producerea agentului termic.

Adrian Volintiru, Directorul General al ROMGAZ, menţiona în cadrul evenimentului de semnare a MoU din 11 septembrie că „semnarea MoU între cele două companii şi înfiinţarea Sucursalei Drobeta Turnu-Severin este, de fapt, primul pas făcut de ROMGAZ pentru a devein jucător activ pe piaţa distribuţiei şi furnizării de gaze naturale”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *