Nu se pune problema intrării în insolvență a CE Oltenia!, asigură conducerea companiei. Nou program de restructurare în 2016

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Nu se pune problema intrării în insolvență a CE Oltenia!, asigură conducerea companiei. Nou program de restructurare în 2016
  • Răspuns la revendicările protestatarilor: pentru suplimentarea producției au fost plătite ore suplimentare.
  • Începand din această lună, pe site-ul companiei se vor publica, lunar, informații de interes general în legătură cu evoluția economică a companiei

CE-Oltenia-2

Nu se pune problema intrării in insolvență  a Complexului Energetic Oltenia, iar conducerea companiei are permanent în vedere stabilirea măsurilor ce se impun pentru a nu se ajunge într-o situație similară cu cea a Complexului Energetic Hunedoara, au fost asigurați protestatarii – angajați ai subunităților CEO. Vor fi implementate permanent măsuri de eficientizare a activității, astfel încât CEO să-și mențină poziția pe piața de energie și să nu apară riscul de a nu-și mai putea continua activitatea, susțin reprezentanții companiei.

Pentru anul 2016 este în curs de elaborare un nou program de reorganizare / restructurare / eficientizare, cel pe anul trecut fiind finalizat, se precizează într-un comunicat al companiei. Conducerea CEO este convinsă că toți salariații sunt conștienți de necesitatea unui efort colectiv pentru susținerea acestor demersuri, atât în contextul actualelor orientări mondiale privind energia produsă pe bază de cărbune, dar și în condițiile necesității menținerii siguranței Sistemului Energetic Național.

În ce privește revendicările salariale ale protestatarilor, se transmite că pentru eforturile suplimentare depuse de salariați în realizarea unei producții de energie și, implicit, de cărbune, mai mare decât cea bugetată, se plătesc ore suplimentare și se acordă toate obligațiile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, în urma unei analize obiective.

Referitor la acordarea unei părți din economia la fondul de salarii pe anul 2015salariaților, în comunicat se subliniază că punctul de vedere al administrației este diferit de cel al protestatarilor deoarece aceștia au în vedere doar diferența dintre suma bugetată și cea consumată din fondul de salarii, însă analiza rezultatelor financiare ale unei societăți poate fi efectuată numai dupa  realizarea / înregistrarea  tuturor elementelor din buget. În jurul datei de 15.01.2016, vor fi cunoscute rezultatele preliminate ale companiei pentru anul 2015 și se va putea evalua situația financiară a companiei, anunță reprezentanții CEO.

Noua conducere a companiei a decis să publice,  începand din această lună, pe site-ul companiei, lunar, informații de interes general în legătură cu evoluția economică a companiei.

Peste două sute de angajați ai subunităților Complexului Energetic Oltenia (CEO), membri ai Sindicatului Mine-Energie Oltenia (SMEO), protestează în semn de nemulțumire față de politica economică de austeritate adoptată de administrație prin noul director, Laurențiu Ciobotărică, potrivit Agerpres. Sindicaliștii solicită păstrarea locurilor de muncă ale minerilor și energeticienilor, declarându-se totodată împotriva tăierilor salariale. Potrivit președintelui SMEO, Gabriel Căldurușe, administrația a anunțat pentru perioada următoare restructurări și, implicit, schimbări de normative, cu care sindicaliștii nu sunt de acord, aceștia acuzând actuala conducerea a CEO de faptul că dorește scoaterea companiei pe pierdere.Protestele vor continua astăzi, 5 ianuarie și în data de 8 ianuarie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *