Nuclearelectrica a crescut profitul cu 18% în primul semestru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica a crescut profitul cu 18% în primul semestru

Nuclearelectrica a obținut, în primele șase luni, un profit net de 343.222 mii lei, în crestere cu 18,1% față de perioada similară a anului trecut, conform raportului semestrial al companiei.

Profitul operațional (EBITDA) a crescut cu 4,4% față de aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit reprezentanților SNN, creșterea este determinată de scăderea cheltuielilor din exploatare, mai puțin depreciere si amortizare cu 9,4%, compensată parțial de scăderea veniturilor din exploatare cu 2,1%, influențate de scăderea cu 2% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.

Rezultatul din exploatare (EBIT) a înregistrat o creștere cu 6,7%, iar EBITDA o creștere cu 4,4% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Producția brută de energie electrică a celor două unități operaționale ale CNE Cernavodă a fost de 5.964.074 MWh în semestrul I 2020 din care 5.498.634 MWh au fost livrați in Sistemul Energetic National.

Veniturile din exploatare au scăzut cu 2,1%, determinate de reducerea cu 9,6% a prețului mediu ponderat al energiei electrice vândută în semestrul I 2020 față de prețul mediu ponderat din aceeași perioada a anului 2019, în condițiile vânzării unei cantități totale de energie electrică mai mare cu 8,6%, se precizează în raport.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.